In de top 5: Racing Live, Rise ‘n Shine, Heat Pad

In de top 5 van gratis applicaties staan twee bekende namen, maar de overige drie zijn nog onbekend: Heat Pad is een hittegevoelig oppervlak, Rise 'n Shine is een wekker en Racing Live is een iMob-achtig spel rond autoracen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Racing LiveIn de Nederlandse App Store bestaat de gratis top 5 uit twee applicaties die we inmiddels kennen: de krantenapplicatie van De Telegraaf en TXXI. Maar er staan ook minder bekende applicaties in het lijstje, zoals Racing Live. Racing Live is een game die tijdelijk gratis wordt weggegeven (normaal €3,99). Het is de vraag of de game ooit zoveel zal kosten, want het principe is een beetje hetzelfde als de vele maffiagames.

Dat betekent: je installeert een gratis applicatie en kunt voor veel geld punten bijkopen. Voor €15,99 koop je 300 prestigepunten. Dezelfde ontwikkelaar verkoopt in de App Store Vampires Live (met loyaltypunten) en Kingdoms Live, allemaal ‘tijdelijk’ gratis en allemaal volgens hetzelfde principe. Het gaat bij Racing Live om een massively multiplayer online racegame waarbij het er vooral om gaat om auto’s te winnen, betere auto’s en onroerend goed te kopen. Dat je ook nog aan een online racegame kunt meedoen is een mooie bijkomstigheid. Wat de spelers ervan vinden: de ‘reviews’ in de App Store worden voornamelijk misbruikt door spelers die hun code willen doorgeven. Toch heeft de game behoorlijk wat 1-sterwaarderingen gekregen. Ontwikkelaar Storm8 LLC heeft de termijn waarop de game gratis wordt aangeboden met een dag verlengd naar 24 april. We zijn benieuwd of ze echt geld gaan vragen; in dat geval is vandaag de laatste dag dat je nog gratis kunt installeren. Als je Vampires Live van dezelfde ontwikkelaar installeert krijg je alvast 20 prestigepunten erbij.

Installeren: Racing Live (gratis)

rise n shineRise ‘n Shine is een iPhone-wekker die je wakker maakt met een aangenaam muziekje. De applicatie heeft eigenlijk drie functies: het is een lichtwekker, waarbij de schermverlichting geleidelijk steeds sterker wordt om op die manier een opkomende zon de simuleren. Dat werkt natuurlijk alleen als je de iPhone in een dock, redelijk dicht bij je hoofd zet, zodat je een vergelijkbaar effect krijgt als de Philips Wake-Up lamp. De tweede functie is het afspelen van een muziekje. Het geluid begint zacht en wordt gaandeweg steeds harder. Dat is eens wat anders, dan wakker worden met een piepend alarm. Rise ‘n Shine is ook een 24 uurs klok: ‘s nachts wordt de schermverlichting gedimd en verschijnt de tijd, zodat je wekkerradio de deur uit kan. De applicatie heeft een mooie interface, maar is alleen goed te gebruiken als je een dock op je nachtkastje zet. Omdat de iPhone altijd ingeschakeld blijft staan (om de tijd aan te geven) kan de batterij geleidelijk leeg raken en gaat de wekker niet meer af. Meer info op: Risenshinemobile.com.

Installeren: Rise ‘n Shine (gratis)

heat padHeat Pad is eigenlijk gewoon een grappige applicatie: deze applicatie laat warmtepatronen op het scherm zien wanneer je het aanraakt. Het idee is dat je daardoor ontspannen raakt. Er zijn drie varianten: Heat (zie screenshot), Flame en Fantasy. Dat laatste is een hypnotiserend patroon. Het is de bedoeling dat je je vingers langzaam over het scherm beweegt, zodat het touchscreen tijd heeft om ‘op te warmen’. In een update, die inmiddels op weg is naar de App Store, is het aantal kleurmodes verdubbeld. Nieuwe patronen zijn Sky (wolken), Metal (chroomreflecties) en Spirit (hypnotiserend).

Installeren: Heat Pad (gratis)

Of deze en de andere gratis applicaties het beste zijn wat de App Store te bieden heeft, is maar de vraag. Wat opvalt is dat alledrie applicaties eigenlijk behoorlijk slechte beoordelingen hebben gekregen, maar dat mensen ze toch massaal blijven installeren…. Gewoon, omdat het gratis is? Van de drie besproken applicaties lijkt Rise ‘n Shine nog het meest de moeite waard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2009, 16:25
Categorie iDevices
Onderwerpen game, gratis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.