iMe: iWatch met smal, draaibaar scherm (concept)

Een nieuw concept van ontwerper Antonio de Rosa laat een iWatch-horloge zien dat op slimme wijze aan een fitnessband hangt.

iMe iWatch concept 4De conceptmakers zijn er nog niet uit: gaat Apple de iWatch een traditioneel horloge maken, of wordt het toch een fitnessband met ingebouwd scherm? De Italiaanse ontwerper Antonio De Rosa heeft de twee ideeën daarom maar gecombineerd in zijn idee voor een iWatch. Het horloge heeft een scherm amper dikker dan de horlogeband, dat een kwartslag gedraaid kan worden om een horizontaal beeld te bieden.

Het scherm in de iMe is touchgevoelig, zodat je met swipes tussen meerdere pagina’s met apps kunt schakelen. Hoewel het concept alleen nog maar in afbeeldingen is uitgewerkt, geven ze wel een aardig idee hoe de interface zou werken: het is een regelrecht kopie van iOS, aangepast voor het kleinere horlogescherm.

iMe iWatch concept 3

iMe iWatch concept 2

iMe iWatch concept 1

Hoe imposant de afbeeldingen van De Rosa ook moge zijn: het is nog de vraag of de iWatch er ook daadwerkelijk zo uit zal komen te zien. Er zijn tot nu toe nog geen onderdelen uitgelekt, waardoor ontwerpers zich enkel op hun eigen fantasie kunnen beroepen bij het maken van een concept. Een groeiend aantal fitnessexperts bij Apple wijst er echter wel op dat de iWatch vermoedelijk je gezondheid in de gaten kan houden. Een idee dat we in de laatste iWatch-concepten ook al verwerkt zagen worden.

Hierboven is slechts een greep uit De Rosa’s conceptafbeeldingen. De rest vind je op zijn website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2014, 15:15
Categorie iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.