Impression Pi

Impression Pi: nieuwe VR-bril voor iPhone volgt waar je loopt

De Impression Pi is een virtual reality-bril die werkt met de iPhone 6 en 6 Plus. Daarnaast volgt de headset ook je handgebaren, omgeving en positie.

Impression PiWe zien steeds meer bedrijven die zich bezighouden met virtual reality. Zo bespraken we al VR-brillen zoals de VR One van Carl Zeiss, Facebook’s Oculus Rift en ook Google’s kartonnen Cardboard-bril. Naast de headsets van grote namen wordt er ook door kleine ondernemingen gewerkt aan nieuwe brillen die virtual reality gebruiken. Een voorbeeld hiervan is het Kickstarter-project Impression Pi, dat werkt aan een VR-bril die ook handgebaren en je positie in de ruimte volgt.


De Impression Pi-headset moet volgens de makers virtual reality net zo interactief en realistisch maken als de echte wereld. De bril werkt met zowel de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus en verdeelt het scherm van je smartphone in twee gelijke helften die vervolgens over elkaar worden gelegd tot één beeld. Door een app te starten die virtual reality ondersteunt kun je direct gebruik maken van de headset.

Impression Pi virtual reality bril

Wat de Impression Pi anders maakt dan VR-brillen die we eerder zagen, is dat nu ook je handen en positie in de ruimte worden gevolgd. Dit gebeurt met behulp van een speciaal algoritme, dat objecten in de ruimte, bewegingen en gebaren van je handen omzet naar 3D-beelden. Zo verandert de bril je woonkamer bijvoorbeeld in een virtuele grot waar je ook daadwerkelijk doorheen kunt lopen en je handen kunt gebruiken. Door de omgeving te scannen geeft de headset ook waarschuwingen als je te dicht bij obstakels in de buurt komt zodat je je niet kunt bezeren.

Wil je de Impression Pi wat hipper maken? Dan kun je er ook speciale frontjes bij bestellen. Zo hoeft je VR-bril er niet suf uit te zien.

Impression Pi headset

De makers van de Impression Pi hebben meerdere modellen van de VR-bril ontworpen. Zo kun je op Kickstarter een starterpakket kopen voor 79 dollar. Hiervoor krijg je de bril die werkt met je iPhone en VR-apps, maar waarbij je nog geen gebruik kunt maken van de functie om handgebaren, de omgeving en je positie te ‘scannen’. Hiervoor moet je de Empower-versie aanschaffen. Deze kost 279 dollar en heeft een inbouwde module waarmee je van alle functies van de VR-headset gebruik kunt maken. Daarnaast is er nog een Impression Pi Master voor 359 dollar, waarbij je de beste virtual reality-beleving krijgt en geen smartphone meer nodig hebt om de bril te gebruiken. Ook aan de doe-het-zelvers is gedacht. Zij kunnen de VR-module van de Impression Pi kopen om in een eigen bril, robot of drone te bouwen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.