Topo Europa HD: test je Europese topografie met Nederlands spel

Topo Europa HD is de opvolger van het topografische spelletje Topo Nederland HD voor de iPad. Je leert Europese landen, hoofdsteden en grote steden kennen door er overheen te vliegen op een kaart.

Topo Europa HD header iPad topografieRuim een maand geleden bespraken we Topo Nederland HD op iPadclub, een Nederlands spelletje om je topografische kennis mee te testen. Nu heeft ontwikkelaar TopoMonkey de Europese opvolger uitgebracht. Topo Europa HD is nog steeds in de Nederlandse taal te spelen en laat je vliegen over een Europese kaart om verschillende landen, hoofdsteden en steden te lokaliseren. Als je langzaam over de juiste locatie vliegt, heb je een goed antwoord en krijg je de volgende opdracht.

Je geeft van tevoren aan op welk onderdeel je wil gaan vliegen. Topo Europa iPad vliegen op kaartEr zijn 45 landen, dus ook 45 hoofdsteden en in totaal 94 grote steden in Europa. Net zoals in de Nederlandse versie, zijn sommige plaatsen verstopt en duiken ze pas op als je er overheen vliegt. Andere locaties worden op de kaart weergegeven met een stip, al staat daar natuurlijk niet hun plaatsnaam bij.

Er zijn twee modi om uit te kiezen: oefenen en een highscore halen in een beperkte tijd. De tijd die je hebt verschil op de drie verschillende moeilijkheidsniveau’s. Door een overzichtelijke indeling is de bedoeling meteen duidelijk: bovenin staat de bestemming, linksboven de resterende tijd en net daaronder een schuifje waarmee je aangeeft hoe snel je wilt vliegen. Ook is er een hint-knop die je kan gebruiken en je naar de juiste richting wijst, maar die beperkt de tijd die je hebt.

Downloaden: Topo Europa HD (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2011, 13:01
Categorieën Games, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.