NS Kids-app: station

Treinreizen wordt nog leuker met de NS KidsApp #adv

Met de NS KidsApp heb je de grootste lol tijdens een treinreis. Figureer in je eigen filmpje en laat je ouders meedoen!

Bij treinreizen denk je misschien aan de dagelijkse route van huis naar werk. Maar op een vrije dag of in het weekend wordt de trein opeens het ideale vervoermiddel om met de kids erop uit te trekken. Samen mooie plekjes in Nederland ontdekken, of op bezoek gaan bij opa en oma, zonder dat je zelf achter het stuur hoeft te kruipen en op het verkeer hoeft te letten. Je hebt alle aandacht voor elkaar en de reistijd vliegt voorbij als je samen bezig gaat met de nieuwe NS KidsApp. Daarmee kun je je kinderen lekker bezig houden, terwijl ze niet de hele tijd op het smartphone-scherm zitten te turen.

NS Kids-app: station

NS KidsApp: gekke avonturen met Oei & Knoei

Met de NS KidsApp gaan ze namelijk leuke opdrachten uitvoeren in de trein, waarbij de ouders ook meedoen. Kinderen houden niet van stilzitten en deze app houdt daar rekening mee: ze gaan bijvoorbeeld een film maken met de virtuele monsters Oei & Knoei. De kinderen zijn zowel acteur als cameraman, waarbij de app regieaanwijzingen geeft. De app legt bijvoorbeeld uit wat je moet filmen, hoe je moet gaan staan en wanneer je moet springen voor het leukste effect. Je speelt samen met geanimeerde characters en moet daarbij regaeren op speciale effecten. Alleen de cameraman ziet die effecten. Als het filmpje klaar is, kun je er samen naar kijken en vooral: lachen om de gekke capriolen. Die speciale effecten zien je ook in echte films.

NS Kids-app

Met de NS KidsApp maak je zes scenes die achter elkaar worden gezet in een filmpje van maximaal 1:45 minuten. Die kun je vervolgens op sociale media delen, zodat opa en oma ook alvast kunnen kijken hoe leuk de treinreis was. Deel je je filmpje met de hashtag #nskids, dan maak je bovendien kans op een verrassingsuitje voor het gezin met maximaal 5 personen.

Ben je kritisch en schotel je je kinderen niet zomaar elke app voor, dan kunnen we je geruststellen: de app bevat geen in-app aankopen, reclames voor frisdranken of agressieve spelletjes. Ook hebben we gecheckt dat de app sociaal is, want als je kinderen alleen maar naar het scherm kijken, is dat natuurlijk niet zo gezellig. Gelukkig is dat niet het geval: omdat je de opdrachten samen moet doen, heeft iedereen de grootste lol. Enne… in de meeste treinen is Wi-Fi beschikbaar, dus uploaden van de filmpjes kost je geen dataverkeer!

NS KidsApp downloaden

De NS KidsApp is geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar. Ook goed om te weten: met het Kids Vrij abonnement reizen kinderen van 4 t/m 11 jaar op hun eigen OV-chipkaart gratis mee met hun ouders!

Bekijk de speciale actiepagina!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2016, 15:48