iHome: startpagina voor de iPhone

SossieNL heeft een startpagina voor de iPhone ontwikkeld, waarmee informatie van allerlei Nederlandse websites makkelijk leesbaar wordt op de iPhone. Het bevat nieuws, Teletekst, file-info, OV-vertrektijden en nog meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iHome, startpagina voor de iPhoneWat is begonnen als een klein project om gemakkelijk te kunnen zoeken in de Nederlandse telefoongids, is inmiddels uitgegroeid tot een portaal waarmee je allerlei informatie kunt opvragen op de iPhone: iHome. Het is gemaakt door ons trouwe forumlid SossieNL, die de afgelopen weken regelmatig nieuwe updates heeft toegevoegd. Reden genoeg om iHome toe te voegen aan je SpringBoard.

iHome begon als website waarmee je aan de hand van een telefoonnummer de naam of het adres van iemand kon achterhalen. Maar SossieNL zag dat er veel meer mogelijkheden waren. Er zijn nog weinig Nederlandse websites die speciaal voor de iPhone zijn aangepast. PDA- en WAP-sites zijn er genoeg, maar die voldoen qua lay-out niet altijd. Met iHome krijg je vanaf de iPhone toch toegang tot de informatie.

Bij het openen van iphone.sossie.nl zie je een lijst van websites die voor de iPhone geschikt zijn. Een klik op de knop Edit (rechtsboven) stelt je in staat om bepaalde onderdelen uit te schakelen, bijvoorbeeld sportnieuws of OV-info. Heb je een iPhone met firmware 1.1.3 dan kun je met het plusicoontje onderin het scherm iHome makkelijk toevoegen als webicoon op je Springboard. Voor iPhones met oudere firmware vind je in de iFoneguide-repo een speciale launcher, die een icoon toevoegt aan je Springboard.

Op iHome vind je onder andere: nieuws van Nu.nl, Tweakers en Fok, file-informatie, actuele vertrektijden van de NS, Teletekst- en flitsinformatie, zoeken naar taxicentrales, een overzicht van de dagelijkse aanbiedingen van iBood, Onebuy, 1DayFly en soortgelijke aanbieders en de mogelijkheid om met OV9292 meerdere dagen vooruit te plannen. Natuurlijk is alle informatie ook toegankelijk vanaf de iPod touch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:53
Categorie Apps
Onderwerpen firmware, ihome, startpagina

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.