Gehackte iPhone verspreidt zich over de hele wereld

De iPhone blijkt in bijna alle landen ter wereld al te worden gebruikt, maar opvallend is dat landen als Equatoriaal Guinea, Ivoorkust en Trinidad & Tobago bovenaan de ranglijst staan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Netapplications ranglijst Equatorial GuineaEquatoriaal Guinea is één van de kleinste landen in Afrika: niet groter dan Hawaii en met een bevolking van slechts een half miljoen. Toch staan ze bovenaan in de lijst van landen met de hoogste iPhone-penetratie. Maar liefst 2.21% van het internetgebruik in dit Afrikaanse land, wordt vanaf een iPhone gedaan. Nederland komt niet eens in de top 10 voor en de VS staat pas op de vijfde plaats, na Ivoorkust, Trinidad & Tobago en de Malediven.

Toch kun je wel wat kanttekeningen zetten bij de lijst, die door Net Applications is opgesteld. Net Applications heeft gemeten hoe vaak in januari via de browser verbinding met internet werd gemaakt. “We hoorden geruchten dat veel iPhones buiten de officiële landen worden gebruikt”, schrijft het bedrijf in een rapport. “We besloten het te controleren en verrassing, verrassing: het blijkt waar. De iPhone is in bijna elk land op aarde aanwezig”. Er waren slechts vijf landen op aarde waar de iPhone niet werd gedetecteerd: Zuid-Korea, Litouwen, Taiwan, Malta en Iran. De reden zou kunnen zijn dat GSM en EDGE in deze landen niet worden ondersteund.

Dat er zoveel landen uit de Derde Wereld opduiken in de ranglijst is eveneens opvallend. Wel is het zo, dat in deze landen vooral mobiele telefoons en zelden desktopcomputers worden gebruikt om verbinding met internet te maken. Equatoriaal Guinea schijnt bovendien een explosieve groei door te maken, sinds er in 1996 oliereserves werden ontdekt. Het land heeft het op drie na hoogste inkomen per hoofd van de bevolking, na Luxemburg, Bermuda en Jersey.

De volledige ranglijst is bij Net Applications te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2012, 14:07
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.