iHome Launcher v2 nu officieel beschikbaar

SossieNL heeft iHome v2 beschikbaar gesteld. Deze ultieme startpagina voor je iPhone is nu voorzien van locatiebepaling, zodat je bij het plannen van een treinreis of een restaurant in de buurt niet meer je vertrekpunt hoeft aan te geven.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Bij het opstarten van iHome wordt je locatie bepaald.SossieNL brengt een nieuwe versie van iHome voor de iPhone uit, dé startpagina voor de iPhone waarmee je toegang krijgt tot allerlei nuttige informatie. SossieNL heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan deze nieuwe versie, waarbij vooral de nieuwe functie ‘In de buurt’ opvalt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van geocoding: de informatie die je ziet is afgestemd op je locatie en je omgeving. We schreven eerder al over de geocoding-betatest die bijna een maand geleden van start ging.

Inmiddels zijn de betatesters klaar en kan iHome v2 gelanceerd worden. De volledige lijst met nieuwe functies:

  • Gehele site in AJAX (dynamische omgang, sneller en mooier uiterlijk).
  • Locatiebepaling door telefoonmasten (met koppeling naar Wikipedia & Maps).
  • Direct reizen plannen vanaf je huidige locatie (treinstation).
  • Geplande reizen doormailen naar jezelf, zodat je ze offline kunt nalezen. Dit werkt alleen als je je e-mailadres hebt ingesteld in je profiel.
  • Direct actuele vertrektijden van dichtstbijzijnde treinstation opvragen.
  • Files in de buurt verschijnen als alert op je scherm.
  • Laatste nieuws en foto’s uit de directe omgeving, afhankelijk van je locatie.
  • Restaurants (met koppeling naar Iens.nl), benzinepompen en pinautomaten in de buurt.
  • Je eigen profiel waarin je alle bovenstaande opties aan en uit kunt zetten. Dit kan natuurlijk ook met alle algemene linkjes. Dit alles met een nog betere en snellere lay-out!
  • Direct een Nederlands of Belgisch profiel selecteren, zodat je geen onnodige links in je portaal hebt.

Een aantal diensten zijn tijdelijk niet beschikbaar. Het gaat hierbij om de 0900-nummers, de oude pagina van Iens.nl, de taxicentrale, dagelijkse actiesites, Inside Gamer en Wake on Lan. Nieuw toegevoegd (handig in verband met het EK!) zijn Oranje Nieuws en Voetbal International.

Op dit moment zijn de locatiefuncties alleen beschikbaar in Nederland. De applicatie kan je locatie wel bepalen, maar er vindt geen koppeling met de informatie plaats. SossieNL is van plan dit in de toekomst nog toe te voegen. Als je niet in Nederland woont kun je de locatiefunctie uitschakelen, zodat je er niet langer door wordt lastiggevallen.

Is het een verbetering, die nieuwe functies in iHome? Enerzijds wel: de mogelijkheid om dichtstbijzijnde benzinestations, pinautomaten en restaurants op te zoeken is echt makkelijk. Maar er zijn ook onderdelen die ik meteen heb uitgeschakeld: lokaal nieuws gaat voornamelijk over kleine calamiteiten in dorpjes in de omgeving en bij de foto’s moet je ook nogal ‘local-minded’ zijn om de foto’s van brandjes, hardloopwedstrijden en zieken die door de brandweer uit huis worden getakeld, leuk te vinden. Gelukkig hoef je die niet te zien: schakel ze uit als je er toch niets aan hebt.

Je kunt iHome Launcher v2 installeren of updaten via iHome’s eigen repo: http://iphone.sossie.nl/repo/ihome.xml. Mocht je een donatie aan SossieNL willen overmaken dan kan dat via deze pagina. Voor suggesties kun je mailen naar iphone (at) sossie (punt) nl.

Meer info: SossieNL’s blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2008, 16:12
Categorie Apps
Onderwerpen ifoneguide, ihome, startpagina

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.