Pocketgids: iPhone-app is startpagina voor Nederlandse mobiele websites

Pocketgids is een iPhone-app die fungeert als startpagina voor mobiele websites op het gebied van nieuws, verkeer, het weer en nog veel meer.

Pocketgids iPhone naslagwerkIs er een gat in de markt voor een iPhone-app die mobiele websites op een rijtje zet? De Nederlander Robin Schuil denkt van wel. Hij ontwikkelde Pocketgids, een applicatie die allerlei mobiele versies van bekende Nederlandse websites categoriseert. Onder de noemer ‘Alles binnen handbereik met dé startpagina voor de iPhone’ kan Pocketgids een alternatief zijn voor als je niet teveel losse apps op je iPhone of iPod touch wil installeren.

De reflex waarin we schieten als we Pocketgids testen, is: ‘Maar je kan toch ook bladwijzers in Safari aanleggen?’ Dat is natuurlijk mogelijk. Alleen weet je daarbij niet zeker of je wordt onthaald door een mobiele versie van een website, en dat is nu juist het speerpunt van de app van Schuil. Pocketgids toont enkel mobiele websites, dus websites die over het algemeen snel laden en vriendelijk zijn voor je dataverbruik. En hij bespaart je ook nog de moeite zelf bladwijzers aan te leggen. Als je er zo naar kijkt, valt er wat voor te zeggen.

Pocketgids verdeelt de mobiele sites onder in een aardige lijst categorieën, zoals nieuws, financieel, het weer, verkeer, auto, tv en video, winkelen, supermarkten, eten en drinken, sociale netwerken, dating en zoeken. Elke categorie verwijst door naar een pagina met een zelfde gortdroge lijst met websites. De resultaten staan net als de categorieën in het hoofdmenu, niet op alfabet gesorteerd. Je kan ook geen sterretje achter een website tikken om een favoriete website uit te lichten, bijvoorbeeld. Het kon wel iets duidelijker. Je moet nu blijven kijken waar een site staat. Gelukkig kan je geopende webpagina’s wel delen of kopiëren.

Pocketgids iPhone overzicht categorieën Pocketgids iPhone-app startpagina Telegraaf

Als je vooral nieuws wilt lezen op de iPhone, is een applicatie als Feedly of Flipboard installeren en daarin de nieuwsbronnen die je wil volgen invoeren, handiger. Zo word je niet verwezen naar een link naar de site, maar zie je meteen het laatste nieuws in een overzicht staan. Bovendien is websites naar eigen voorkeur neerzetten in Symbaloo nog een alternatief. Beide methoden vergen echter wel wat invoerwerk, en we vermoeden dat Pocketgids juist een doelgroep bedient die daar helemaal niet zo van gediend is.

Downloaden: Pocketgids (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2013, 21:30
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps
Onderwerp startpagina

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.