Symbaloo: Nederlands startpunt voor websites op de iPhone

De Nederlandse iPhone-app Symbaloo is een uitstekende startpagina voor internet op je iPhone en iPod touch. Je voegt websites als blokjes toe, die je daarna gemakkelijk kan aanklikken en kan openen.

Symbaloo startpagina voor de iPhoneMet het Nederlandse initiatief Symbaloo kan je al een eigen startpunt voor je internet maken in de browser van je Mac of pc. Je voegt sites toe die met logo in het startscherm komen te staan, waarna je er meteen naartoe kan surfen of meteen de laatste nieuwskoppen kan snellen al in de app zelf. Daarnaast heeft Symbaloo overzichtelijke webmixen, linkcollecties die over een bepaald onderwerp gaan. Met ingang van dit weekend is Symbaloo ook verkrijgbaar voor de iPhone. Het is een overzichtelijke verzamelplek en snelstartgids voor je favoriete websites.

Door de visuele aanpak met blokjes die doen denken aan app-pictogrammen op de iPhone zelf, is je lijst met favoriete websites in Symbaloo een stuk visueler dan de opsomming van favoriete sites in de standaardbrowser Safari. Standaard heeft de app twee pagina’s voor je aangemaakt. Een met favorieten, en een met nieuws. De favorieten leiden je naar Nederlandse diensten als de restaurantsite IENS, NU.nl, de NS en natuurlijk iPhoneclub.nl.

De nieuwspagina refereert naar gerenommeerde nieuwsbronnen als NRC, NOS, Algemeen Dagblad en Tweakers. Het verschil tussen de twee is dat je onder de nieuwskop meteen een overzicht van de laatste berichten ziet, voordat je doorgaat naar de site. Druk op een link in dat zogenaamde RSS-overzicht en je gaat meteen in de app naar de betreffende berichtpagina. Helaas is het overzicht van de nieuwskoppen een beetje gebrekkig. Omdat er geen ruimte is voor een kop van twee regels, worden veel berichtkoppen halverwege afgebroken. Dat geldt ook voor de inleiding van de tekst er even onder. Een snel maar volledig koppenoverzicht was handiger.

Met de Google-knop rechts bovenin het scherm, kom je in een volledige internetbrowser die de Google-startpagina laat zien, maar waarin je ook handmatig een webadres in kan voeren. Als je op een website bent, kan je met de actieknop centraal onderin een website als blokje toevoegen. Je kan de link ook in Safari openen, kopiëren, tweeten en de link delen via Bluetooth. Dat laatste is een leuke optie van Symbaloo. Je kan via een Bluetooth-verbinding, die je in de app kan inschakelen, linkjes naar elkaar doorsturen die de ontvanger als blokje in zijn Symbaloo kan plaatsen.

Er zijn wel wat punten waarop de toepassing makkelijker kan. Als je een blokje hebt toegevoegd vanuit een website, zie je die pas als je een pagina met blokjes ververst. Daarnaast is het lastig om een website als nieuwssite met berichtkoppen te activeren. Websites worden van zichzelf een statische knop, geen RSS-feed. Een keuze voor de RSS-feed als je een website toevoegt, zou aardig zijn. Tenslotte is het naar eigen hand zetten van de indeling beperkt. Je kan blokjes niet verslepen of op een andere pagina zetten.

Daar tegenover staat het gebruiksgemak als je Symbaloo wel uitgebreid ingedeeld hebt. Omdat je een account aanmaakt, kan je de bewaarde instellingen ook meteen gebruiken in de webversie. Daarnaast laat de app zich eenvoudig bedienen met veegbewegingen tussen pagina’s met blokjes. De browser sluit je ook gemakkelijk met een verticale veeg. De app is daardoor leuker om te bedienen dan de favorietenlijst in Safari, hoewel er dus nog wel wat verbeterpunten mogelijk zijn.

Downloaden: Symbaloo (gratis)

iPhoneclub heeft een speciale band met Symbaloo. Zo kan je een speciale iPhoneclub-webmix gebruiken in Symbaloo. Die heeft al meer dan 29.000 gebruikers!

https://www.youtube.com/watch?v=phv4G6wH6kg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2012, 13:21
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen bookmarks, Internet, startpagina, symbaloo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.