iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Launch Center Pro: een startpagina voor handelingen in apps

Launch Center Pro is een iPhone-app die in je ritme moet kruipen, omdat je er de iPhone anders mee gaat bedienen. De app kan direct doorverwijzen naar specifieke handelingen in apps en bespaart zo tijd.

Launch Center Pro iPhone iPod touch startpaginaMeteen de camera-module van Instagram starten. Direct naar tweets zoeken in Tweetbot terwijl je eigen timeline op de achtergrond laadt. Meteen een sms versturen naar je moeder, die altijd ergens onderaan je laatst verstuurde berichten staat. Launch Center Pro is een nieuw initiatief van ontwikkelaar App Cubby. De iPhone-app vormt een startpagina die je meteen kan doorsturen naar specifieke handelingen in andere applicaties. De toepassing is gemaakt om tijd te winnen in handelingen die je misschien wel twintig keer op een dag doet.

App Cubby was eerder verantwoordelijk voor het op iPhoneclub gerecenseerde Launch Center. Daarmee kan je voor jezelf pushberichten met specifieke acties instellen op een bepaald tijdstip. Zo kan je instellen dat je bijvoorbeeld elke avond om 23.00 uur een bericht waarmee je meteen Momento opstart, zodat je al je sociale media-uitspattingen van de dag weer even kan archiveren. Maar waarom zou je perse om een specifiek tijdstip een actie willen uitvoeren? Launch Center Pro heeft de pushfunctie behouden, maar is daarnaast een startpagina geworden. Deels om apps te openen, maar liever nog om speciale acties snel uit te voeren.

Behalve de voorbeelden uit de inleiding, kan je bijvoorbeeld direct de zoekbalk van Yelp oproepen om te zoeken naar faciliteiten en restaurants in je omgeving. Je kan direct je favoriete website openen (maar oké, dat kan vanuit je homescreen ook) of meteen een zoekopdracht in Google in Safari invoeren. Je belt met één knop naar je partner, of begint met één knop een e-mail gericht aan een collega. Voor sommige apps kan je meerdere acties uitvoeren. Zo kan je bij Instagram bijvoorbeeld kiezen de app te openen, de fotofunctie te openen of bijvoorbeeld de zoekfunctie te starten.

Launch Center Pro is een applicatie die in je ritme moet gaan zitten. Weggestopt in een mapje heeft de toepassing geen enkele zin. Je moet er snel bij kunnen om tijd mee te besparen – en die nadruk op snelheid zie je terug in de app zelf. De applicatie heeft namelijk de opzet van iPhones hoofdscherm, maar dan met drie bij vier pictogrammen. Daardoor zijn de logo’s groter, herkenbaarder en sneller te selecteren. Gaaf is dat je bij nieuwe acties die je aanmaakt, een eigen pictogram kan maken met een achtergrondkleur en afbeelding erop.

Op de website van de toepassing staat een volledige lijst van de apps en functies die worden ondersteund. Ontwikkelaars en gebruikers zich daar verzamelen om Launch Center Pro een nog meer veelzijdige app te maken, dan ie nu al is.

Downloaden: Launch Center Pro (€2,39, introductieprijs)

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2012, 17:03
Categorie Productiviteit
Onderwerpen populaire apps, startpagina

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.