iHome start grote betatest voor iHome v2 met geocoding

iHome, de startpagina voor de iPhone, zal binnenkort worden uitgebreid met reverse geocoding, waardoor je precies kunt zien welke interessante plekken er bij jou in de buurt zijn. Je kunt je nu al aanmelden als tester voor de gesloten beta-periode.

iHome: openingsscherm van nieuwe betaHet is alweer even geleden dat we aandacht hebben besteed aan iHome, de Nederlandse en Belgische portal die speciaal voor de iPhone is gemaakt. Via iHome kun je veel zaken, zoals nieuws, sport, reis- en verkeersinfo en nog veel meer snel en gemakkelijk onderweg raadplegen. Er is sinds het laatste nieuwsitem veel veranderd / toegevoegd aan iHome, waaronder de mobiele nieuwsversie van Elsevier en koppelingen naar iTweedehands, Kieskeurig en iTranslator. Binnenkort wordt het mogelijk om via iHome gerichte informatie op te vragen en te gebruiken die betrekking heeft op je huidige locatie en omgeving.


Samen met de ontwikkelaar van GeoPedia is er een applicatie ontwikkeld die via telefoonmasten een schatting maakt van je locatie en deze doorgeeft aan iHome. De techniek die er voor zorgt dat coördinaten omgezet worden naar een adres heet reverse geocoding. De combinatie van iHome en de reverse geocoding zorgt hiermee voor een zeer praktische toepassing van Location Based Services.

Voordat iHome officieel de status ‘versie 2’ krijgt moet deze techniek getest gaan worden. Dit gaat gebeuren via een gesloten beta, waarvoor jij je kunt aanmelden. Ben je een fanatieke gebruiker van iHome en lijkt het je leuk en/of interessant om mee te werken aan deze techniek, dan kun je jezelf opgeven als tester via beta [at] sossie [punt] nl. Vermeld in de e-mail je naam, woonplaats en provincie, zodat SossieNL (Stephan) een aantal betatesters in het hele land kan selecteren. De enige vereiste kennis is ervaring met WinSCP/Fugu om de iHome-testapplicatie op je iPhone te zetten. Meer is niet nodig. Tijdens het betatraject worden er vrijwel dagelijks nog nieuwe features toegevoegd, maar op dit moment is het volgende al mogelijk:

  • Dichtstbijzijnde treinstations te gebruiken als startpositie voor 9292 OV Reisplanner;
  • Actuele vertrektijden NS van het dichtstbijzijnde treinstation;
  • Dichtstbijzijnde tankstations op Google Maps weer te geven;
  • Dichtstbijzijnde pinautomaten op Maps weer te geven;
  • Dichtstbijzijnde restaurants op Maps weer te geven;
  • Dichtstbijzijnde restaurants bellen;
  • Meer info over nabijgelegen restaurantjes op te vragen via Iens.nl

Mocht je zelf nog ideeën hebben voor iHome, dan zijn deze van harte welkom en kun je dit achterlaten in de forumdiscussie ‘iHome: Startpagina voor de iPhone‘ of op SossieNL’s eigen iHome-blog.

Overigens is SossieNL (Stephan) ook druk bezig om de vormgeving van iHome (de webapplicatie) om te bouwen naar de meer gestandaardiseerde iUI-template. De nieuwe vormgeving ziet er zeer fraai uit kunnen wij alvast verklappen en deze zal ook te zien zijn in de beta-omgeving.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.