Symbaloo: startpagina op de iPhone zelf indelen

De iPhone-app van de Nederlandse startpagina Symbaloo is vernieuwd. De update moet met zich meebrengen dat je de volgorde van de snelkoppelingen nu zelf kan aanpassen, maar dat is in de praktijk erg lastig.

Symbaloo startpagina voor de iPhoneHet was onbegrijpelijk dat het niet in de originele versie zat, maar middels update 1.1 van Symbaloo kan je je eigen startpagina vol snelkoppelingen naar websites, nu toch rangschikken op de iPhone. Door de telefoon te schudden, beginnen de pictogrammen te trillen en kan je ze van plek wisselen. Daarnaast kan je in de webbrowser nu ook in landscape-modus lezen door de telefoon te draaien en is dezelfde browser voorzien een ververs-knop. Daarmee zijn nog niet alle minpunten uit de app gehaald.

Symbaloo eigen achtergrond knuddeSterker nog: in onze test levert de vernieuwde organisatiefunctie van de snelkoppelingen juist extra problemen op. Allereerst kan je de volgorde niet rangschikken als met apps op de iPhone, maar wordt je blokje dat je vastpakt van plek geruild met de ander. Dat is nog de meest betrouwbare uitkomst. In andere gevallen wisselt de snelkoppeling met een andere snelkoppeling dan we bedoelen of kunnen we een blokje niet vastpakken omdat de pagina dan wil scrollen. Sorteren wordt een hels karwei zo. En: als je vervolgens op een blokje drukt om een pagina te openen, reageert de app niet. Pas als je de pagina ververst, kan je er weer normaal mee aan de slag. De nieuwe functie is dus allerminst naar behoren geïntroduceerd.

Wat wel beter gaat dan voorheen, is het swipen tussen je ‘webmixes’ die je kan aanmaken. Je kan ze eveneens verwijderen door er een lang ingedrukt te houden in het webmix-overzicht. Naast overige bugfixes en verbeterd geheugengebruik, kan je tenslotte zien als welke gebruiker je bent ingelogd. Helaas betekent dat wel dat je opnieuw moet inloggen – en let er daarbij op dat je erna en niet ervóór de blokjes van plek wisselt.

Downloaden: Symbaloo (gratis)

iPhoneclub heeft een speciale band met Symbaloo. Zo kan je een speciale iPhoneclub-webmix gebruiken in Symbaloo. Die heeft al meer dan 29.000 gebruikers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2012, 8:16
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen bookmarks, Internet, startpagina, symbaloo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.