Vijftig procent kans om multi-touch tablet op WWDC

Analist Shaw Wu voorspelt 50% kans op een internettablet van Apple tijdens WWDC 2008. Ook doet hij wat wilde voorspellingen over de nieuwe iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Multi Touch Tablet MockupVolgens financieel analist Shaw Wu is er 50% kans dat Apple een multi-touch apparaat in een nieuw formaat gaat aankondigen op WWDC. Apple zou daarmee z’n entree maken op de markt voor MID’s (Mobile Internet Devices). Wu’s bronnen geven aan dat een 4-inch en een 7-inch apparaat het prototype-stadium zijn ontgroeid. Het resultaat is een kruising tussen een Mac en een iPod touch.

AppleInsider denkt dat de analist het heeft over een project waarover in september 2007 al werd geschreven. Het ging daarbij om een moderne uitvoering van de Newton MessagePad, dat te gebruiken is als internettablet. Geruchten over een tablet doen al sinds de Newton van de markt ging, de ronde. Maar volgens Wu is het toch “niet te vermijden dat Apple meer touchscreen-apparaten op de markt brengt”.

Wat de iPhone betreft heeft Wu ook in zijn glazen bol gekeken: hij rekent op twee modellen, waaronder een langverwacht toestel dat geschikt is voor 3G-netwerken. Deze gaat tussen de $400 en $500 kosten. Daarnaast komt er een herziene 2,5G-versie die tussen $300 en $350 moet kosten. Hij wijkt daarmee iets af van voorspellingen van andere analisten, die veelal verwachtten dat er een echt goedkoop, gesubsidieerd model van $100 aankomst. Volgens Wu is Apple nu sterker gericht op volume. Er komt een verbeterd toetsenbord, GPS en verbeterde locatiefuncties, een dunnere en lichtere behuizing die duurzamer is en makkelijker geproduceerd kan worden.

Maandag zullen we zien of Shaw Wu’s voorspellingen zijn uitgekomen. Door de kans op een tablet op 50% te zetten krijgt hij in ieder geval altijd gelijk.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2008, 14:34
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.