iFan: iPhone opladen met windenergie

De iFan maakt het mogelijk om je iPhone met windenergie op te laden. Handig op het strand bijvoorbeeld, maar het opladen duurt wel lang.

ifan iphoneOntwerper Tjeerd Veenhoven heeft een oplossing bedacht voor het probleem waar veel mensen mee zitten: de batterij van je iPhone is te snel leeg. Dagelijks opladen is noodzakelijk en soms haal je zelfs het einde van de dag niet. Met de iFan kun je je iPhone met windenergie opladen. Het is een zachte rubber skin rondom de iPhone met ventilatorbladen die gaan ronddraaien als er een strak windje staat.

Opladen via het stopcontact gaat overigens wel een stuk sneller, want Tjeerd probeerde zijn uitvinding uit en had 6 uur nodig om de iPhone op te laden. Door betere ventilatorbladen te maken, die beter wind vangen, zou die laadtijd omlaaggebracht kunnen worden. Toepassingen zijn bijvoorbeeld: tijdens het zonnebaden op het strand, tijdens een wandeling of (voor mensen met een stevige grip): even de iPhone buiten de auto houden terwijl je rijdt. Voor de duidelijkheid: dit is een uitvinding, de iFan is nog niet in de winkel te koop.

Meer info: Tjeerd Veenhoven

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2010, 12:38
Categorie Accessoires
Onderwerpen energie, ventilator

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.