Ierse student loopt binnen met Lights Off

De ontwikkelaar van de bekende game Lights Off blijkt een Ierse student, die momenteel zo'n $1.000 per dag verdient met verkopen van de game.

Lights OffWe hebben er weer eentje gevonden: een ontwikkelaar die van de ene op de andere dag kan stoppen met werken. Deze keer is het Steven Troughton-Smith, een eerstejaars student Digital Media Engineering aan de Dublin City University. Steven maakte Lights Off, een puzzelgame voor de iPhone. Vijf dagen na de lancering, werd de game op één dag bijna 700 keer verkocht. Als dat zo door blijft gaan verwacht Steven met deze en andere applicaties die hij heeft ontwikkeld een maandsalaris van €9.000 te kunnen binnenslepen.

Apple-fan Steven heeft zichzelf programmeren geleerd en dacht er zelfs aan om voor Apple te gaan werken.

De student denkt dat er een direct verband is tussen de hoeveelheid tijd die je als ontwikkelaar in de applicatie steekt en de verkoopcijfers (hoewel de ontwikkelaar van Sound Grenade daar anders over zal denken: hij maakte de applicatie in 20 minuten en verdient er nu aardig wat geld mee). Steven heeft overigens ook zo’n succesnummer waar weinig tijd in gestoken is: hij bedacht de applicatie Speed (waarmee je je snelheid kunt meten) in een uurtje en verdiende er bijna $3.000 mee. Het ontwikkelen van Lights Off kostte daarentegen maar liefst 175 dagen en leverde in de eerste vijf dagen $2.200 op. Na een paar weken zal de groei er wel uit zijn, maar Steven heeft alweer ideeën voor nieuwe applicaties.

Ook bijdragen aan Steven’s rijkdom? Lights Off kost €1,59 in de App Store.

Via: Irish Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2009, 21:27
Categorie Apps
Onderwerpen game, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.