Sound Grenade bewijst: rotzooi verkoopt in de App Store

De applicatie Sound Grenade is volgens de ontwikkelaar pure rotzooi, maar hij verdient er wel mooi 200 dollar per uur mee.

sound-grenadeOntwikkelaar High Gloss geeft ruiterlijk toe dat de iPhone-applicatie die ze hebben gemaakt pure rotzooi is. Maar het volk smult ervan: de applicatie Sound Grenade kwam in korte tijd in de top 10 van meest populaire gratis applicaties terecht en wordt zo’n 100.000 keer per dag gedownload. Dat was reden voor High Gloss om er maar wat advertenties in te zetten en ook dat bleek een voltreffer: het levert de ontwikkelaar intussen 200 dollar per uur op.


Sound Grenade biedt volgens de omschrijving ‘instant crowd control’. De applicatie laat een gillend hoog geluid horen waar je hoofdpijn van krijgt en waarmee je bijvoorbeeld ouders en docenten mee op de kast kunt jagen. In de nieuwste versie zit een alarmfunctie waarmee je anderen aan het schrikken kunt maken: er klinkt een hard geluid zodra iemand je iPhone oppakt.

Sound GrenadeOok kun je een tijdklok instellen zodat je nietsvermoedend om je heen kunt zitten kijken op het moment dat het geluid begint. Lachen? Voor de gebruikers wel, want die installeren Sound Grenade niet alleen, maar blijken het ook te gebruiken: de advertenties worden een miljoen keer per dag getoond. En de ontwikkelaar kan ook wel lachen om zijn plotselinge rijkdom, al is hij ook wat verdrietig dat overduidelijke rotzooi zo populair kan zijn.

Installeren: Sound Grenade (gratis)
Meer info: High Gloss Software
Via: Apple Insider

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 januari 2009 om 20:00
Categorie
Diensten

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.