iCulture Weekend: iWatch vergoed, VPN-apps, meten is weten en meer

Afgelopen weekend op iCulture: iWatch vergoed door je zorgverzekeraar, vergelijking VPN-apps en nog veel meer.

iphone-fabricage-mensenHet was een boordevol app-weekend afgelopen weekend. Makkelijker zwanger raken, je rijgedrag meten of sneller herstellen van een jetlag? There’s an app for that. Maar er was ook interessant nieuws. Zo keken we hoeveel mensen je nodig hebt om één iPhone te maken en zou je zorgverzekeraar de dure iWatch kunnen vergoeden? Graag brengen we ook nog even ons uitgebreide vergelijk van VPN-apps onder je aandacht.

Een goedkopere iWatch?

Balogh-iwatchVolgens de geruchten loopt de prijs van de langverwachte iWatch van Apple op tot in de duizenden dollars. Een analist denkt echter dat die prijs fors omlaag kan door (een deel van) de kosten door je verzekeraar te laten vergoeden. De iWatch zou immers een belangrijke rol gaan spelen bij het verzamelen allerlei medische gegevens, die interessant zijn voor verzekeraars. Althans, dat is de Amerikaanse situatie. Maar kan dat ook in Nederland?

Meer lezen: iWatch vergoed door je zorgverzekering, kan dat?

Meer nieuws dit weekend:

Veilig gebruik van openbare Wi-Fi hotspots

Beste VPN apps op iPhone en iPadVeel mensen zijn zich er niet van bewust, maar het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken in trein, horeca of bij de kapper is niet zo veilig als je misschien denkt. Het tv-programma Brandpunt liet zondagavond zien hoe hackers relatief eenvoudig inloginformatie zoals gebruikersnamen en wachtwoorden van gebruikers kunnen onderscheppen. Het ministerie van Justitie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding waarschuwen voor het gebruik van hotspots. Met een VPN kun je toch veilig gebruikmaken van hotspots, maar hoe vind je de juiste app in het aanbod? Wij hebben ze allemaal voor je getest en vergeleken.

Meer lezen: iCulture vergelijkt: de beste VPN-apps op iPhone en iPad.

Meer apps dit weekend:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2014, 11:16
Categorie Round-up
Onderwerp iculture weekend
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.