iculture-vandaag
iCulture Vandaag
Apple iPad conferentie 16 oktober

iCulture Vandaag: dit was woensdag 8 oktober 2014

Vandaag op iCulture: de datum voor Apple's iPad-evenement is definitief, Fitbit doet niet aan HealthKit en een opiniestuk over Apple's misere.

Apple iPad conferentie 16 oktoberEindelijk weten we het zeker: de datum van het volgende iPad-event is bekendgemaakt. En het was precies zoals we verwachtten: 16 oktober. Het aftellen kan beginnen, maar ook het raden naar allerlei hints die uit de uitnodiging af te lezen zijn. De regenboogkleurtjes doen wel wat denken aan Apple’s vroegere logo. Tijdens de iPhone-presentatie van een maand geleden waren ook al hints te zien naar de Think Different-campagne. Is Apple bezig met een nostalgiecampagne om te laten zien dat ze nog steeds het aloude bedrijf zijn?

Opinie

 • Apple stapelt de laatste tijd blunder op blunder. En maken ze zelf geen fouten, dan is er wel weer een bendgate, beardgate of celebritygate die roet in het eten gooit. “Is Apple de weg kwijt?”, vroegen wij ons af.

Nieuws

Apps

Rubrieken

 • In iCulture Deals onder andere een noodlader voor 13 euro. Misschien wel de beste 13 euro die je ooit besteed hebt.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Speelschema Eredivisie iPhone iPad

 • Google heeft de Chromecast-app geüpdatet. Via de applicatie kan je nu de achtergrond van je tv met Chromecast erin weergeven en kan je nieuws en het weer op je tv zien. Als een bericht op tv je interesseert, kan je die weer lezen in de app.
 • (afgebeeld) Deze simpele applicatie met het programma voor onze voetbalcompetitie kreeg een nette makeover. Speelschema Eredivisie bevat het programma, de stand en recente teamuitslagen en houdt dat vooral lekker simpel.
 • Zoek je wat meer informatie in je voetbalstandenapp, dan kan je nu nog beter bij 365Scores terecht. De app die zo snel is met pushberichten, synchroniseert nu je instellingen via iCloud, toont topscorers en biedt een widget met uitslagen, nieuws en videofragmenten.
 • Deze specialistische weerapp van Martijn de Meulder biedt ook widgets. Een voor live zeeweermetingen op een locatie naar voorkeur, een voor de getijden en ten slotte de barometergrafiek.
 • Berichten op je sociale netwerken klaarzetten met Hootsuite doe je nu ook in optima forma op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Dankzij een update werd de app geoptimaliseerd voor de nieuwe grootte beeldschermen.
 • Deze app werd aangepast voor iPhone 6 en 6 Plus, kreeg aanpassingen voor iOS 8, ondersteunt nu iCloud Drive en Touch ID.
 • Ook Microsoft doet mee: deze app is aangepast voor Touch ID en is voorzien van een pincode. Ook kun je nu mappen sorteren.
 • Veel grote namen in de lijst met updates. Adobe heeft de app Adobe Reader bijgewerkt met ondersteuning voor de grotere schermen van iPhone 6 en 6 Plus.
 • Next! Ook de later-lezen-app Pocket is bijgewerkt voor iPhone 6 en 6 Plus. Er werd meteen een syncprobleem opgelost.
 • Had je problemen met de widget van deze app? PCalc heeft het were onder controle.
 • Een flinke lijst met verbeteringen, waaronder optimalisaties voor iPhone 6 en 6 Plus. Maar ook zoomen op de iPad, AirTurn voor muzikanten en ondersteuning voor iCloud Drive en Touch ID.
 • Deze takenlijstapp is geoptimaliseerd voor de iPhone 6 en 6 Plus en kreeg nieuwe opties om taken te delen.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2014, 22:25
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.