My Data Manager review iPhone iPad

My Data Manager houdt dataverbruik van meerdere toestellen bij

In de My Data Manager review voor iPhone en iPad gaan we uitgebreid in op de killer feature van deze app: dataverbruik bijhouden op meerdere toestellen.

My Data Manager review iPhone iPadSoms loont het om een langer bestaande app alsnog te voorzien van een review, bijvoorbeeld door een update die een applicatie een uniek uitgangspunt geeft. Of in één klap een stuk handiger maakt. Beide factoren gaan op voor My Data Manager voor de iPhone en iPad. Met ingang van de laatste versie, My Data Manager 5.0, is het mogelijk om je dataverbruik in je bundel op meerdere toestellen bij te houden.


Dat is handig als je meerdere simkaarten hebt bij je mobiele abonnement, zoals voor de iPhone en iPad los. Of een iPhone en een Android-toestel, waarop My Data Manager ook verkrijgbaar is. Op je eerste toestel maak je een nieuw mobiel plan aan waarin je de start en de grootte van je databundel invoert. Je geeft ook aan hoeveel data je die maand al hebt verbruikt, op basis van de informatie van je telecomprovider bijvoorbeeld.

My Data Manager review nachtstand My Data Manager review iPhone grafiek verbruik

De grote vernieuwing komt daarna in beeld. My Data Manager verstrekt een code die je op andere toestellen kan invoeren, zodat die gekoppeld zijn aan dezelfde databundel. Voor extra nauwkeurigheid dien je de apparaten op de achtergrond te laten werken en je GPS-locatiegegevens met de app te delen.

Statistieken van jou en je plan

My Data Manager review Wi-Fi verbruikVanaf dat moment krijg je op de hoofdpagina Summary toegang tot alle data over netwerken. Je ziet de verbruikte en resterende data in je shared plan en ziet de aandelen van de individuele toestellen eronder. Met een veeg ga je naar uitgebreide informatie over je huidige toestel. Daar zie je in het groot wat je verbruikt hebt en wat nog resteert, al loopt het in onze test deze maand spaak omdat we zelf een starttegoed op hebben gegeven. Je ziet hoeveel dagen je nog hebt deze maand, hoeveel MB data per dag je mag gebruiken om gunstig uit te komen en een voorspelling van je verdere verbruik die maand. My Data Manager bevat twee aparte pagina’s voor Wi-Fi-verbruik en dataroaming. Alle belangrijke gegevens worden lekker vetgedrukt en groot in beeld gebracht.

Dataverbruik in kaart en grafieken

My Data Manager review Wi-Fi verbruikAls de duidelijke cijfers je nog niet genoeg zijn, kan je de uitgebreide statistieken in duiken. Je roept een grafiek op voor een dag, maand of de totale geschiedenis en sorteert het verbruik op mobiel, Wi-Fi en roaming. Er is een kaart waarop je kan zien welk type data je waar hebt verbruikt en voor de testers en cijferfetisjisten onder ons is er zelfs een timer waarmee je het dataverbruik van een gerichte periode kan registreren. Geinig, maar we zagen liever de DataMan Pro-mogelijkheid van dataverbruik per app. Een andere functie die My Data Manager ontbeert, is een widget waarop je snel je verbruik gade kan slaan. De app compenseert met los in te stellen pushberichten voor zelf gekozen verbruiksniveau’s en eventuele automatische meldingen.

Conclusie My Data Manager review

Ook zonder gedeelde bundels is er genoeg reden om voor My Data Manager te kiezen. De applicatie presenteert de informatie duidelijk, heeft uitgebreid instelbare waarschuwingen, een dag- en nachtstand en zelfs een kaart om meer inzicht te krijgen. En als klap op de vuurpijl is er dus het delen van bundels over meerdere toestellen. Tegen het huidige prijskaartje is My Data Manager een aanrader.

Pluspunten

  • Databundel delen en bijhouden
  • Uitgebreide, heldere statistieken
  • Instelbare alarmmeldingen

Minpunten

  • Geen widget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.