iPhone-app Fietsroute heeft nu 2400 gratis routes

De gratis iPhone-app Fietsroute is perfect voor fietsers. Met ruim 2400 routes, bezienswaardigheden, sorteeropties en in te zoomen kaart.

FIetsroute magazine app verbeterdDe gratis Nederlandse iPhone-app Fietsroute pendelt lekker verder. De applicatie heeft vandaag een grote update gekregen, die voorziet in een iOS 7-design en een nieuwe interface die makkelijker bedient. In ons overzicht met iPhone-apps voor het fietsen vonden we Fietsroute al een no-brainer en dat is niet veranderd. In de applicatie vind je inmiddels meer dan 2400 routes gesorteerd op afstand, die je uitgeschreven per knooppunt en op de kaart kan bekijken.

FIetsroute op kaartDe kaart is een van de grootste verbeteringen in Fietsroute versie 2.0. Met een tik op de kaart krijg je hem volledig in beeld, waarop je de knooppunten en de route afleest. Bezienswaardigheden staan ook op de kaart aangeduid en vanaf deze versie kan je zelf scrollen en zoomen op de kaart. Met een extra knop vind je je huidige locatie op de kaart.

Niet alleen de kaart, maar de hele routepagina is aangepast. Zodra je een route hebt geselecteerd, zie je onderin beeld de route van knooppunt naar knooppunt uitgeschreven staan. Veeg de centrale balk horizontaal en je schakelt van de routeinformatie naar een omschrijving, praktische informatie zoals het dichtstbijzijnde parkeerpunt en eventueel foto’s. Handig is een druk op de locatieknop in het midden. Daarmee word je gewezen op het routepunt dat dichtbij je is.

Dat de app sneller is geworden, merk je vooral in de overzichtspagina’s die vlotter laden. Opgeleukt met foto’s, zie je per route de afstand en de provincie van start. De eerste knop bovenin laat je sorteren op afstand en tijd, datum, plaats en routenummer, de tweede activeert filters zoals de provincie waar je wilt fietsen of routes met eet- of slaapmogelijkheden. Je kan favoriete routes meteen markeren met een stem om later in het tweede tabblad terug te zien. Je kan routes ook delen via sociale netwerken en e-mail.

FIetsroute overzicht Fietsroute knooppunten op iPhone

Als laatste vernieuwing in Fietsroute 2.0 heb je nu een QR code-scanner tot je beschikking, waarmee je codes van de route.nl-website of het magazine kan scannen en de bijbehorende route meteen ziet in de app.

Downloaden: Fietsroute (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2014, 17:00
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerp fietsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.