iculture-peilt
iCulture Peilt

iCulture peilt: wat is jouw ideale schermformaat voor iPhone 6?

In iCulture peilt de vraag: hoe groot moet het iPhone 6-scherm volgens jou worden? Moet Apple bij 4-inch zweren of is een grotere 5-inch scherm een betere keus?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5,7inch conceptMet de introductie van de iPhone 5 in 2012 veranderde Apple voor het eerst de grootte van het iPhone-scherm, van 3,5-inch naar 4-inch. De iPhone was groter, maar had nog steeds niet het formaat van de beruchte phablets. Sindsdien vragen we ons echter af of Apple van plan is om ooit de grootte van het iPhone-scherm weer aan te passen. Gaat de iPhone 6 zijn grotere Android-concurrenten achterna? Of blijft Apple bij de huidige schermgrootte, zodat apps niet aangepast hoeven te worden aan nog een resolutie?


De eerste iPhone 6-geruchten zijn inmiddels al online verschenen, waarin ook uitgebreid wordt gesproken over de mogelijke schermgrootte. Schermspecialist DisplaySearch denkt bijvoorbeeld dat de iPhone 6 een 5,5-inch display zal krijgen. Een eerder gelekt frame wees op een scherm van 4,7-inch, maar sindsdien zijn er geen vergelijkbare foto’s opgedoken. Er is daarom nog vrij weinig in het geruchtencircuit waar we de door Apple bepaalde schermgrootte van kunnen afleiden.

Welke schermgrootte heeft jouw voorkeur? In onderstaande poll kun je het aangeven. We lezen uiteraard ook graag in de reacties waarom. Wil je dat Apple met een phablet de grenzen tussen tablet en smartphone vervaagt? Of moet de iPhone een klein scherm houden, zodat je alles nog met één hand kunt bedienen?


Poll niet zichtbaar? Met deze link wel!

Uiteraard zijn er nog veel meer specifieke schermgrootten mogelijk. Heb je een net wat afwijkende schermgrootte op het oog? Stem dan op het formaat dat het dichtst bij jouw voorkeur zit.

Conceptmakers experimenteren al langer met de mogelijkheden van een groter iPhone-scherm. In een video van een iPhone Air zagen we bijvoorbeeld een iPhone met een dunnere schermrand, waardoor een groter scherm mogelijk is zonder de behuizing veel groter te maken.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Hoe een grotere iPhone er uit kan komen te zien zagen we afgelopen jaar ook in onderstaande video.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 75 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.