iculture-peilt
iCulture Peilt
iPhone 5S champagne en iPhone 5C beelden

iCulture peilt: iPhone 5S veel populairder dan iPhone 5C

We vroegen aan de lezers van iCulture hoeveel opslagruimte ze in de nieuwe iPhones willen hebben. In dit artikel bekijken we de resultaten.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5S champagne en iPhone 5C beeldenHet is een van de meestgestelde vragen aan potentiële iPhone-bezitters: hoeveel opslagcapaciteit neem jij? Het leek ons daarom ook een goede vraag om te stellen in iCulture peilt, onze dagelijkse poll die we in aanloop naar 10 september organiseren. Een behoorlijk aantal lezers beantwoordde de vraag en maakte meteen overduidelijk: we willen vooral een iPhone 5S. De iPhone 5S verslaat de minder geliefde iPhone 5C met maar liefst een factor vijf! In dit artikel bekijken we alle resultaten.

Zo zit er bijvoorbeeld een behoorlijk verschil in gewenste opslagcapaciteit bij de iPhone 5S en iPhone 5C.

Er werd ook deze keer stevig gediscussieerd over de keuzes. Timosha kiest bij de iPhone 5S voor de minst populaire keuze, 128 GB:

Als er een nieuwe iPhone 5S uitkomt met 128 GB opslagcapaciteit dan koop ik die. Ik heb nogal veel capaciteit nodig, net zoals op mijn iPad 4. Teveel capaciteit kan men nooit hebben, te weinig wel.

Uiteraard zijn er ook mensen die het liefst willen dat alles opschuift. Brabo merkte op:

Het zou Apple sieren, en ook de iPhone 5S aantrekkelijker maken, door de 16GB versie te laten vallen.

Peter T vertolkt waarschijnlijk de mening van veel andere lezers, door te zeggen:

Mijn huidige iPhone is 32GB. Ik kom hier prima mee uit, heb voldoende ruimte voor muziek in fatsoenlijke kwaliteit. Voor wat ik niet mee kan nemen, stream ik via Spotify indien nodig.

We vroegen ons vanochtend in de aankondiging van de poll af, of opslagcapaciteit nog wel zo belangrijk is. Wat de lezers van iPhoneclub betreft is 32GB nog steeds een gouden greep: de meerderheid van onze lezers koos voor de 32GB iPhone 5S en dat is ook meteen het meest geliefde toestel voor het komende iPhone-verkoopseizoen. Alle uitvoeringen van de iPhone 5S-modellen scoren beter dan de diverse uitvoeringen van de iPhone 5C.

Bekijk grafiek.
Grafiek niet zichtbaar? Via deze link wel!

Bij de iPhone 5S is de 32GB-versie veruit favoriet. Maar er zijn toch ook wel een aantal mensen die voor 16GB kiezen. Gewoon omdat ze zo goedkoop mogelijk erbij willen horen. Jona zegt:

Ik neem gewoon de 5S met de kleinste capaciteit. Is het de 16GB, dan neem ik die. En is het de 32GB, dan neem ik die versie. Qua prijs is het gewoon de aantrekkelijkste versie, ook als je hem weer verkoopt, en 100 euro extra vind ik gewoon te veel.

De al eerder genoemde Timosha moet voor twee iPhones in de rij gaan staan:

Ik hoop het. De iPhoneclub heeft mijn vrouw knettergek gemaakt met die plaatjes van een gouden/champagne iPhone 5S. Die wil zij absoluut kopen maar wel in een 16 GB versie omdat zij meer dan genoeg heeft aan die capaciteit.

Bij de iPhone 5C is de 16GB-versie net zo populair als de 32GB-versie. Het zijn dus niet alleen de échte budgetkopers die voor dit toestel in de rij gaan staan. Arjan komt echter met een interessante suggestie, die meteen een oplossing zou bieden voor het teveel-modellen-probleem in de winkelschappen:

Ik denk dat de 5C alleen in 8GB te krijgen is.

Bekijk grafiek.
Grafiek niet zichtbaar? Via deze link wel!

Verantwoording

De hierboven besproken cijfers zijn gebaseerd op onze poll van vrijdag 6 september, waarbij tussen 10:00 uur en 20:00 uur 2.040 lezers hun stem hebben uitgebracht.

Uitleg

Wij vragen tot aan de onthulling van de nieuwe iPhones wat jij als iCulture-lezer verwacht van de aankondigingen op 10 september. Daarbij kan het gaan om de vingerafdrukscanner in de iPhone 5S, nieuwe functies in iOS 7, automatische updates of dus de meest gewilde opslagcapaciteit. Elke ochtend plaatsen we om 10:00 uur een verse poll en elke avond om 20:30 uur lees je de uitslag van de peiling die dag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2013, 10:13
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iculture peilt, iPhone 5c, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.