iBricks komen weer tot leven met firmware 1.1.3

iBricks komen weer tot leven na het installeren van iPhone-firmware 1.1.3. Deze nieuwe firmware blijkt een complete rewrite uit te voeren; handig voor mensen die per ongeluk een update hebben uitgevoerd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhoneIs je gehackte iPhone na een update-poging ooit veranderd in een iBrick, dan is er goed nieuws nu firmware 1.1.3 beschikbaar is. Het blijkt namelijk dat 1.1.3 een groot deel van de firmware op de iPhone overschrijft, waardoor gebrickte iPhones op miraculeuze wijze weer tot leven komen. Om te upgraden moet je de iPhone in recovery mode brengen, daarna verbinden met iTunes en een restore/upgrade uitvoeren. De operatie gaat niet vanzelf, zo blijkt uit ervaringen die je op Gizmodo kunt lezen.

Op Gizmodo is ook een video te zien, waarin wordt getoond dat de iPhone weer werkt. Vergelijkbare ervaringen zijn te lezen bij TUAW, waar lezer Randal S. per ongeluk een update maakte naar 1.1.1 en daarmee met een iBrick bleef zitten. Na een downgrade naar 1.0.2 lukte het niet om voorbij de IMEI- en SIM-waarschuwingen te komen. Maar na het installeren van 1.1.3 doet de iPhone het opeens wel weer. Er is wel een aandachtspuntje: je moet de iPhone wel opnieuw via iTunes activeren en dat lukt allleen als je er een AT&T-abonnement bij afsluit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:03
Categorie Jailbreak
Onderwerpen abonnementen, brick, firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.