i0n1c toont untethered jailbreak van iOS 4.3.1 (jailbreak)

In een nieuwe video heeft de hacker i0n1c (ook wel bekend als Stefan Esser) laten zijn dat zijn exploit om de jailbreak op iOS 4.3.x untethered te maken nog steeds werkt op de meest recente firmwareversie.

Jailbreak iOS 4.3.1In een nieuwe video heeft de hacker i0n1c (ook wel bekend als Stefan Esser) laten zijn dat zijn exploit om de jailbreak op iOS 4.3.x untethered te maken nog steeds werkt op de meest recente firmwareversie. De hacker geeft aan geen verdere mededelingen te doen wanneer de jailbreak verwacht kan worden, omdat dit hem eerder op negatieve reacties kwam te staan toen het uitbrengen van de jailbreak door zijn baan onder druk kwam te staan.

Untethered jailbreaken van iOS 4.3.1

Om iOS 4.3.1 untethered te kunnen jailbreaken is in dit geval een combinatie nodig van een tethered bootrom-exploit en een userland-exploit die de jailbreak untethered maakt (deze userland-exploit wordt daarom ook wel een untether genoemd). De tethered bootrom-exploit is al beschikbaar in de vorm van limera1n waarvoor de iPhone 3GS, de iPhone 4, de 3e en 4e generatie iPod touch, de iPad en 2e generatie Apple TV kwetsbaar zijn. De userland-exploit van i0n1c waar de jailbreak op iOS 4.3 en 4.3.1 untethered mee kan worden gemaakt, is niet afhankelijk van de betreffende hardware.

De exploit waar i0n1c gebruik van maakt blijkt ook aanwezig te zijn in de iPad 2, maar zal in eerste instantie deze niet ondersteunen, aangezien deze niet kwetsbaar blijkt voor de limera1n bootrom-exploit. De hacker comex werkt momenteel aan een methode om dit probleem te omzeilen, waarbij mogelijk een drietrapsraket van userland-exploits zal worden gebruikt.

De untether-exploit van i0n1c

Het is onwaarschijnlijk dat i0n1c zijn untether-exploit zelf uit zal brengen als jailbreaktool. Eerder werd al de mogelijkheid genoemd om de untether te verwerken in een bestaande jailbreaktool zoals redsn0w, maar i0n1c noemt nu ook de mogelijkheid dat de untether apart via Cydia te downloaden zal zijn (waarbij er dus eerst een tethered jailbreak uitgevoerd zou moeten worden). De hacker geeft aan er de voorkeur aan te geven als het iPhone Dev Team eerst een versie van redsn0w uit zou brengen waar iOS 4.3.1 tethered mee te jailbreaken zou zijn, aangezien de bestaande methodes via sn0wbreeze en PwnageTool niet betrouwbaar genoeg zijn.

I am not giving out any ETA again, because the Jailbreak community is simply nuts. Last time I gave an ETA and even before that had passed I got constantly insulted by people that were demanding an immediate release. Sorry guys the more you insult people with the knowledge to actually do what YOU WANT the less motivation there is to use our free time to give it to you.

The only reason why I did not finish the untether before the ETA was due to unexpected work overload in my real job. It had nothing todo with the untether being too hard or unreal.

Meer achtergrondinformatie bij de in dit artikel gebruikte terminologie kun je vinden in dit achtergrondartikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2011, 19:45
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 4, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.