HTC: ‘De iPhone is niet meer zo cool’

Martin Fitcher, directeur van HTC, is met modder aan het gooien richting Apple. Hij stelt dat de iPhone niet meer zo cool is als eerder en dat kinderen nu HTC's en Samsung's kopen omdat papa al een iPhone heeft.

HTC gooit met modderDe directeur van HTC in de VS, Martin Fitcher, heeft een opmerkelijke klodder modder in de richting van Apple gegooid. Op de conferentie Mobile Future Forward in Seattle, deelde hij een ervaring op de hogeschool van zijn dochter met het publiek. Volgens Fitcher heeft op die school, het liberale en kunstgerichte Reed College in Portland, namelijk niemand een iPhone. De leerlingen hebben er Samsung’s, HTC’s en Chinese merken. “Ze zeiden: mijn vader heeft een iPhone.

Dat vertelde Fichter op het congres toen hij werd gevraagd naar de ongelooflijke hype omtrent de iPhone 5. Geekwire noteerde een groot deel van het gesprek, waar we de volgende passage uithalen:

“Apple innoveert. Samsung innoveert. Wij innoveren. Iedereen innoveert. En iedereen doet andere dingen voor de consument. Ik bracht mijn dochter laatst naar de hogeschool – ze zit in Portland op Reed – en ik sprak een paar mensen in haar buurt. Niemand van hun had een iPhone. Ze zeiden: ‘Mijn vader heeft een iPhone’.

Er is iets interessants aan de hand in de markt. De iPhone is minder cool geworden dan ze was. De scholieren hadden HTC’s. Samsung’s. Zelfs telefoons van Chinese merken. Als je kijkt naar de campus van een hogeschool of universiteit, dan is de MacBook Air cool. iPhone’s zijn niet zo cool meer. Wij gebruiken iPhone’s, maar de kinderen vinden ze gewoon niet meer zo cool.”

Wij troosten ons maar even aan het feit dat we in ieder geval de meest tevreden smartphone-gebruikers zijn, dan. Oude zakken dat we zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2011, 12:13
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerp samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.