HSPA+ MultiFlow kan snelheid van dataverkeer verdubbelen

HSPA+ MultiFlow is een nieuwe techniek waarmee operators de snelheid van het dataverkeer kunnen verdubbelen. De techniek zal op Mobile World Congress worden gedemonstreerd. Operators kunnen het met een software-update inschakelen.

hspa plusDataverkeer op mobiele telefoons is de afgelopen jaren door het dak gegaan. Dat heeft geleid tot overbelaste netwerken en operators die elk halfjaar een andere truc bedenken om klanten toch tevreden te houden en ze tegelijk meer te laten betalen. Maar als je meer moet betalen wil je wel een goede verbinding hebben. Nokia Siemens Network en Qualcomm hebben daarvoor een oplossing gevonden, die ze tijdens Mobile World Congress 2012 gaan demonstreren. Het heet HSPA+ MultiFlow en zorgt ervoor dat één persoon via twee verschillende basisstations een verbinding kan maken. Daardoor kan er intensiever gebruik worden gemaakt van het netwerk.

Normaal gesproken ben je met één basisstation verbonden. Zodra het signaal afneemt zal de telefoon proberen om verbinding te maken met het volgende basisstation. Bij HSPA+ MultiFlow ben je met beide basisstations verbonden, zodat er geen hapering optreedt bij de overdracht. De datasnelheid van mobiele netwerken kan door deze nieuwe technologie verdubbelen, als je aan de rand van het verzorgingsgebied van een bepaalde cel staat. De installatie kost voor operators nauwelijks geld, omdat ze geen fysieke apparatuur hoeven te plaatsen. Een software-upgrade van een bestaand HSPA+ netwerk is voldoende.

Mobile World Congress vindt vanaf 26 februari plaats in Barcelona. Apple is traditiegetrouw niet aanwezig, maar het team van iPhoneclub is er wel. Als er aankondigingen zijn die voor iOS-gebruikers interessant zijn, zullen we dat natuurlijk melden.

Op de website van Qualcomm zijn diverse video’s te zien over onderwerpen die Qualcomm op MWC zal laten zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2012, 17:45
Categorie iOS
Onderwerpen multiflow, nokia, qualcomm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.