HoverBar: de flexibele arm voor je iPad

HoverBar is een houder om de iPad aan je Mac te bevestigen. Je kunt HoverBar ook gebruiken om je iPad in de keuken vast te maken. Voor 80 dollar heb je een flexibele arm met houder.

hoverbar-ipadAls je achter de computer zit, ligt de iPad er meestal maar werkloos bij. De bekende accessoirefabrikant Twelve South heeft daarom iets bedacht: de HoverBar. Dit is een iPad-houder die je kunt vastmaken aan je iMac of een andere computer, zodat er een tweede scherm ontstaat. De flexibele L-vormige arm is staand en liggend te gebruiken. Zo kun je met de app Air Display desktoptoepassingen zoals Twitter, Rekenmachine of de aandelenkoersen op een apart scherm neerzetten. Ben je Photoshop-gebruiker, dan kun je de functiepaletten op het iPad-scherm plaatsen, zodat je op de Mac het volledige scherm tot je beschikking hebt. Je kunt de HoverBar ook gebruiken als houder in de keuken of als leeshulpje in bed. De houder voor de iPad is bekleed met siliconenrubber, zodat geen krassen kunnen ontstaan.

De iPad hoeft niet langer in je tas te blijven zitten als je op je werk bent, maar wordt een handig ‘tweede scherm’ voor allerlei toepassingen.

HoverBar_macbookEén nadeel is er wel (behalve de toch wat forse prijs): het is niet zo comfortabel om met je hand naar het iPad-scherm te reiken, als hij naast of boven je computermonitor hangt. Voor langdurige scherminteractie kun je daarom beter de iPad uit de houder nemen. In de video hieronder zijn nog meer interessante toepassingen te zien, zoals gebruik van AirPlay Mirroring bij een Apple TV.

De HoverBar is voor $79.99 te koop op de website van Twelve South.

hoverbar-mac

ipad-keuken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2012, 17:27
Categorie Accessoires
Onderwerpen houder, hoverbar, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.