T-Mobile wil iPhone-videochatten stimuleren met namaak-FaceTime

De nieuwe reclamespot van T-Mobile laat zien dat je kunt beeldbellen via 3G. De overeenkomst met de interface van FaceTime is groot, maar het gaat toch echt om een andere toepassing.

t-mobile facetimeiPhoneclub-lezer Robbert-Jan zag een reclamespot van T-Mobile voorbijkomen en vroeg zich af: “Hoe kan het dat ze FaceTime via 3G gebruiken?” In het reclamespotje met Ali B is duidelijk te zien dat er gebruikt wordt gemaakt van het 3G-netwerk. Officieel kan dat niet. De getoonde situatie, waarbij je iemand anders kunt laten meekijken als je bij de bakker en de slager staat, is niet mogelijk met FaceTime.


Maar wie nog eens beter kijkt, ziet dat T-Mobile iets slims heeft gedaan. Het ziet er allemaal uit als FaceTime, maar de interface is op een paar punten nét even anders. Het luidsprekericoontje linksonder is anders en het telefoonhoorntje heeft twee extra streepjes. Het extra venstertje om je eigen beeld te zien kun je in elke gewenste hoek van het scherm zetten, dus ook rechts bovenin. Officieel ziet FaceTime er zo uit:

facetime_officieel

Voor Apple’s FaceTime heb je altijd een Wi-Fi-verbinding nodig. Dat is trouwens een beperking van Apple en niet van de providers; die staan videochatten via het 3G-netwerk gewoon toe als je maar de juiste app gebruikt, zoals Skype en Fring.

https://www.youtube.com/watch?v=FOZh8Vn4_vU&feature=youtu.be&hd=1

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 februari 2012 om 19:04
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Reacties: 40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.