Hoe gaan Apple en Cisco samenwerken?

Vorige week kwam het bericht dat Apple en Cisco nu toch écht bezig gaan om hun iPhones samen te laten werken, zoals ze eerder hadden beloofd. Apple en Cisco delen samen het iPhone-handelsmerk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

cisco-ip-communicator-2.pngVorige week kwam het bericht dat Apple en Cisco nu toch écht bezig gaan om hun iPhones samen te laten werken, zoals ze eerder hadden beloofd. Apple en Cisco delen samen het iPhone-handelsmerk. Maar hoe moet zo’n integratie er dan uit gaan zien? Het meest makkelijke is dat er VoIP-software op de iPhone wordt meegeleverd.


Als Apple ervoor zorgt dat Cisco’s Unified Communications op de iPhone wordt ondersteund, zou je gratis via Wi-Fi kunnen bellen. De mobiele operators zullen daar niet blij mee zijn. Ook moet de contacten- en berichtenlijst van Cisco’s oplossing via de iPhone te raadplegen zijn. Anderzijds moet de visuele voicemail van Apple ook VoIP-telefoontjes ondersteunen. Cisco zou een speciale Unified Communications-client voor de iPhone kunnen ontwikkelen. Het lastig is, dat Cisco vooral in de zakelijke markt actief is, terwijl de iPhone juist heel weinig zakelijke functies aan boord heeft en vooral op de consument is gericht.

Wie gaat het meeste profiteren? Cisco kan dankzij Apple haar eigen Unified Communications-dienst promoten en meeprofiteren van een cool imago. Maar dat is alles, want bedrijven gaan niet de iPhone aanschaffen omdat het zo leuk met Cisco-diensten samenwerkt. Daarvoor heeft de iPhone te weinig zakelijke functies. Apple profiteert op een heel ander punt: ze kunnen zonder verder gezeur de merknaam iPhone gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:05
Categorie Apps
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.