iPhone-concurrent heeft twee gezichten

Samsung lanceert op het Sprint-netwerk in de VS de Samsung UpStage, een tweezijdige telefoon met mp3-speler.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

070413_upstagedouble_hmed_6ahmedium.jpgTerwijl we gespannen wachten op de iPhone proberen concurrenten alvast een graantje van de markt mee te pikken. Samsung heeft een telefoon bedacht die niet mooi is, maar wel ingenieus: de Samsung UpStage is tweezijdig te gebruiken. Aan de ene kant zit een mobiele telefoon, aan de andere kant zit een groter scherm voor de mp3-speler.

Helaas is de UpStage niet voor Europese stervelingen weggelegd, want het toestel werkt alleen op het Sprint CDMA-netwerk. Bijna alles zit erin: een 1,3 megapixel camera met vijfvoudige zoom, stereo Bluetooth, PictBridge voor het afdrukken van foto’s op een geschikte printer, geavanceerde spraakherkenning, dicteerfuncties, voicememo’s, een mp3-speler met de mogelijkheid om muziek via de Sprint Music Store aan te schaffen… Maar Sprint TV kijken of On Demand nieuws, sport, weer en entertainment opvragen kan ook, net als muziek streamen via internetradiostations.
Om tussen telefoon en mp3-speler te schakelen moet je een knopje aan de zijkant omzetten. Als je de ene kant van het toestel activeert, schakelt het scherm aan de andere kant uit. Gelijktijdig muziek luisteren en bellen is er dus niet bij. Echte concurrentie? Nee, maar het idee is origineel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:17
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.