Aankondiging iCulture app

Hoe staat het toch met de iCulture-app?

De nieuwe iCulture-app komt eraan! In dit artikel krijg je een eerste glimp van de app te zien en vertellen we wat je kunt verwachten. Kijk snel!
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iCulture app| splashscreen (vertical)

We gaan vandaag iets aankondigen waar we veel iCulture-lezers blij mee maken. We zijn bezig met een nieuwe iCulture-app, die hopelijk nog dit jaar begin volgend jaar in de App Store staat. Daarbij zijn we uiteraard wel afhankelijk van het goedkeuringsproces van Apple, dus mocht Apple besluiten om ons het leven zuur te maken: heb wat geduld.

Het mooie van iCulture is dat we in ons 9-jarige bestaan altijd zelfstandig zijn gebleven en alles op eigen kracht hebben gedaan. Dat heeft als voordeel dat we als oprichters steeds onze eigen keuzes kunnen maken en niet hoeven te voldoen aan targets of opgelegde koerswijzigingen door een moederbedrijf. Het draait bij iCulture om leuke dingen doen voor onze lezers: zorgen dat jij goed geïnformeerd bent en onze website interessant genoeg vindt om dagelijks langs te wippen. Hopelijk is dat ook af te lezen uit het enthousiasme van onze artikelen. We zijn happy met waar we nu staan en zijn dan ook apetrots dat we dit jaar zijn genomineerd als Website van het Jaar.

Maar als kleine organisatie betekent het ook dat sommige dingen niet zomaar gerealiseerd kunnen worden. Dat we een nieuwe app nodig hadden, was voor ons natuurlijk al langere tijd zonneklaar. De oude app voldoet al heel lang niet meer aan de huisstijl en vertoont ook steeds meer vervelende bugs met opslaan/verwijderen van favorieten of gelezen artikelen, of nog erger; complete crashes op de iPad onder iOS 9. Vandaar dat we de app een paar weken geleden uit voorzorg uit de App Store hebben moeten halen (tip).

Aankondiging iCulture appWat de nieuwe app betreft hadden we de wens om deze geschikt te maken voor zowel de grotere schermen van de iPhone 6 en hoger en de iPad. Gezien de vele reacties die hierover van iCulture-lezers hebben gekregen, zitten jullie daar ook om te springen! Het eerste resultaat daarvan zie je op bijgaande afbeeldingen.
Vorig jaar stond qua investeringen vooral in het teken van de vernieuwing van onze website. Dit jaar hebben we samen met ontwikkelaar afrogleap en designer Lyan/maal4 in alle rust gewerkt aan een vernieuwde app. Apple-gebruikers zijn passionele mensen en dat geldt ook voor iCulture-lezers. Natuurlijk was het geweldig geweest als we jullie van alle stappen in het ontwikkelproces van de app op de hoogte hadden kunnen houden, inclusief behaalde mijlpalen en tegenslagen. Maar zoals we eerder bij vernieuwingen van onze website en onze apps hebben gezien: je weet nooit hoe het loopt. Zo’n ontwikkeltraject is een moeizaam proces met tegenvallers, leuke ideeën die bij nader inzien onmogelijk te realiseren zijn of dingen die meer tijd kosten dan gedacht, waarbij je ze met pijn in je hart moet laten schieten. Terwijl we weten dat de iCulture-bezoekers torenhoge verwachtingen hebben – niet alleen van Apple, maar ook van hun favoriete Apple-webite. Soms kan het daarom prettig zijn om in alle rust aan een project te werken, zonder dat de hele wereld kan meekijken. Dat is wat we hebben gedaan en op dit moment nog steeds doen.

Enkele highlights van de vernieuwde iCulture-app

  • Aangepast aan de grote schermformaten van iPhone 6 en iPhone 6 Plus
  • Volledig universele app, inclusief landschapsweergave op iPad
  • Geschikt voor iOS 8 en hoger
  • Advertentievrije app mogelijk met een In-App aankoop1
  • Alle belangrijke functies geoptimaliseerd voor bediening op grote schermen (binnen duimbereik!)
  • Artikelen lezen op volledig scherm zonder enige afleiding van bedieningselementen
  • Synchronisatie van favorieten en (on)gelezen artikelen
  • Vrijwel alle functies die je kent en waardeert van de ‘oude’ iCulture-app
  • Volledig archief voor onze Dossiers, Reviews, Gidsen en Tips.

1 We streven ernaar eerdere In-App Aankopen te honoreren.

We bedanken iedereen voor het ontzettende geduld wat jullie met ons hebben gehad voor wat betreft de nieuwe app. Ook een dankwoord aan de vele (!) kleine en grote ontwikkelaars die ons de afgelopen tijd hebben aangeboden om de app voor ons te (helpen) ontwikkelen. We konden helaas niet reageren op elk aanbod (ook vanwege andere afspraken), maar het maakt ons ongelooflijk trots dat de iCulture-app zo ontzettend geliefd is.

Zijn we tevreden? Zeker! Tegelijk weten we ook dat het nog grootser en uitgebreider kan. We hadden het liefst een app uitgebracht met ondersteuning biedt voor tvOS, watchOS, 3D Touch, CarPlay én HomeKit (voorzover dat zin heeft). Maar al die aanvullende wensen komen later. We zijn van plan om bij onze vernieuwde app weer vaker achtereen kleine updates uit te brengen, waarin steeds weer nieuwe functies worden toegevoegd. En we hopen dat met jullie onmisbare steun te doen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 21 december: Vanwege opgelopen vertraging redden we het helaas niet meer om dit jaar de app naar Apple te sturen. We verwachten begin volgend jaar dan eindelijk de compleet vernieuwde te kunnen aanbieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2015, 10:36
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iCulture-app, newiCulture

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.