Hex3 JaJa: drukgevoelige iPad-stylus gebruikt geluidsgolven

De JaJa van Hex3 is een drukgevoelige iPad-stylus die met je iPad communiceert via hoge geluidsgolven.

Hex3 JaJaDe Hex3 JaJa is een drukgevoelige stylus voor de iPad. Hierdoor kun je dikke lijnen tekenen door op het scherm te drukken, of juist dunne lijnen maken door het scherm licht aan te raken. De JaJa maakt gebruik van geluidsgolven om je iPad via de microfoon te vertellen hoeveel druk wordt uitgeoefend. Volgens de fabrikant bevinden deze geluiden zich op een frequentie die mensen en dieren niet kunnen horen.

De JaJa is niet de eerste stylus die aan je iPad laat weten hoeveel druk je uitoefent. In september schreven we over de Pogo Connect, een stylus die deze zelfde informatie aan je iPad doorgeeft via Bluetooth 4.0. Omdat de JaJa geluidsfrquenties gebruikt, zou er echter geen Bluetooth-verbinding nodig zijn. Hierdoor is de stylus een goed alternatief voor de eerste generatie en iPad 2, die allebei geen Bluetooth 4.0 gebruiken. Omdat er geen Bluetooth wordt gebruikt, hoef je de stylus ook niet te pairen met je iPad.

Om de JaJa te gebruiken, heb je wel een app nodig die de drukgevoelige stylus ondersteunt. Op het moment kun je met de stylus tekenen in Procreate, SketchBook Pro, PDFpen, Sketchclub, Artstudio en Noteshelf. De JaJa wordt verkocht voor $89,99. Bij verzending naar Nederland of België moet je rekenen op iets meer dan 5 dollar aan verzendkosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2012, 12:54
Categorie Accessoires
Onderwerp stylus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.