Nieuw Vodafone-betaalsysteem werkt via NFC-chip op simkaart

Vodafone gaat samen met Gemalto een NFC-betaalsysteem uitrollen, dat gebruik maakt van een NFC-chip op de simkaart.

iphone zijkant simkaartslotVodafone heeft een overeenkomst gesloten met het Nederlandse bedrijf Gemalto. Zij zullen een betaalsysteem leveren dat gebruik maakt van NFC-technologie, dat op de simkaart is te integreren. Daardoor ben je niet afhankelijk van toestelfabrikanten als Apple, die NFC-chips in toestellen moeten inbouwen. Vodafone is van plan om gebruikers van mobiele apparaten te laten betalen via de telefoon.

Het moederbedrijf van Vodafone heeft een meerjarencontract gesloten met Gemalto, dat de UpTeq-chip gebruikt voor het integreren van NFC in simkaarten. Er is nog geen concrete datum genoemd waarop het systeem in gebruik wordt genomen. Vodafone wil het systeem uitrollen in Europese landen waar ze actief zijn.

Behalve betalingen kan het NFC-systeem voor nog meer diensten worden gebruikt. Ook kunnen andere bedrijven er gebruik van maken, bijvoorbeeld banken en vervoerbedrijven. Er dreigt nu wel een wildgroei in betaaloplossingen, omdat T-Mobile samenwerkt met Mastercard, de Rabobank een eigen betaalsysteem MyOrder heeft binnengehaald en Google Wallet ook nog bezig is met het beschikbaar stellen van een betaaloplossing in meer landen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2012, 12:34
Categorie Providers
Onderwerpen betalen, nfc, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.