‘Kwart werknemers gebruikt apps voor werk’ (infographic)

Een kwart van de werknemers gebruikt apps op de werkvloer, om zo efficiënter te werk te gaan. Dit stelt onderzoek van Forrester Consulting.

Mobile InfographicBijna een kwart van de werknemers maakt gebruik van smartphones en apps, om zo hopelijk productiever te zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van Forrester Consulting, waarbij meer dan 2600 werknemers bij 590 bedrijven werden ondervraagd. De onderzoekers hebben hun resultaten in een infographic geplaatst, om een idee te geven van hoe deze mobiele gebruikers bijvoorbeeld hun iPhones op de werkvloer gebruiken.

Zo zouden een aantal werknemers die een smartphone actief gebruiken sneller online vergaderen, instant messaging-apps gebruiken, sociale netwerken bezoeken of videosites gebruiken. Op deze manier zou het makkelijker zijn om met collega’s of klanten te communiceren. 67 procent van de werknemers denkt met het gebruik van apps en smartphones productiever te zijn. Of dit ook daadwerkelijk het geval is, heeft de onderzoeker niet gemeten.

Onderstaande infographic bevat een aantal feiten uit het onderzoek, maar bekijk deze met enige scepsis: de afbeelding lijkt namelijk als doel te hebben om werkgevers over te halen om meer in te zetten op smartphones en apps. Je vindt hieronder dan ook vooral voordelen bij het gebruik van smartphones. Als enige nadeel wordt genoemd dat werknemers ongeautoriseerde apps moeten installeren, iets waar werkgevers niet altijd even blij mee zijn.

Mobile Superhero infrohaphic

Klink op de infrographic voor de volledige afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2012, 14:46
Categorie Achtergrond
Onderwerpen infographic, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.