Helo TC van Griffin: concurrent voor de A.R. Drone

Griffin Technologies heeft gisteren een bestuurbare helikopter aangekondigd. De helikopter zal zo'n €40 kosten en zou volgens Griffin voor de kerst te koop zijn.

griffin helo tc helikopterDe meeste mensen kennen ondertussen de A.R. Drone wel. Het is één van de bekendste helikopters die bestuurd kunnen worden door de iPhone. Griffin wilde ook wel een stuk van die taart en kondigde gisteren aan met een eigen bestuurbare helikopter te komen. Waarom deze helikopter nog populairder gaat worden dan de A.R. Drone? Voor omgerekend €40 heb je er al één in je bezit.

Net als de A.R. Drone heb je ook voor deze helikopter een applicatie nodig om het apparaat te besturen. Maar waar de A.R. Drone een eigen Wi-Fi-netwerk opzet zodat je het apparaat kunt besturen, krijg je bij de Helo TC een IR-zender om op je iPhone te zetten. De Helo TC kan ook in het donker vliegen, dankzij 5 ingebouwde LED-lampjes. Ook aan de beginnende piloot wordt gedacht: je krijgt bij aanschaf een set extra rotoren. De helikopter heeft een gemiddelde vluchttijd van 8 minuten, een stuk korter dan de A.R. Drone. Ook heb je 4 AAA-batterijen nodig voor de IR-zender.

Wat betreft besturing van de helikopter heb je keuze uit twee methoden: multi-touch op je scherm, of door middel van de accelerometer van de iPhone. De multi-touch-besturing werkt door middel van een joystick en een gaspedaal die op het scherm je iPhone zichtbaar zijn. De tweede methode werkt net als de methode die de A.R. Drone gebruikt, waarbij je je iPhone beweegt om de helikopter te besturen. Ook kun je met de app 3 vluchtplannen opstellen. De applicatie zal gratis te downloaden zijn, en vereist iOS 4.0 of hoger.

Het apparaat komt volgens Griffin op tijd om als kerstcadeautje te kopen en zal omgerekend zo’n €40 kosten.

Via Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2011, 12:14
Categorie Accessoires
Onderwerpen griffin, helikopter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.