iUsers-tweak: meerdere gebruikersaccounts op de iPad (jailbreak)

iUsers is een tweak waarbij je meerdere gebruikersaccounts op je iPad kunt gebruiken, zodat iedereen zijn eigen inlognaam en wachtwoord heeft.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad accounts iuserDe iPad is een apparaat dat vaak door meerdere mensen in een huishouden wordt gedeeld. Het is dan onhandig, dat huisgenoten in je mail en in je browsergeschiedenis kunnen snuffelen. Maar het gaat niet alleen om je privacy: het feit dat je tussen alle apps moet bladeren naar je eigen favoriete apps, games en boeken is gewoon niet handig. Je kunt geen eigen wallpaper instellen. En apps die een inlog vereisen (en daarbij niet meerdere accounts ondersteunen), zijn soms al ingepikt door een huisgenoot. Nog irritanter: je huisgenoot publiceert iets via de Twitter-app, maar doet dat per ongeluk via jouw account. Dat kan handiger: met iUsers.


Om iUsers te gebruiken moet je wel een jailbreak uitvoeren, want deze tweak grijpt dieper in op het besturingssysteem van de iPad dan Apple zou toestaan. iUsers is gemaakt door Pedro Franceschi en zorgt voor meerdere gebruikersaccounts op de iPad. Je logt in met je persoonlijke accountnaam en wachtwoord. Daarna krijg je je eigen instellingen, wallpapers en homescreen-apps te zien. Het maken van een backup via iTunes zou nog wel een probleem kunnen zijn. Een ander probleem dat gebruikers rapporteren is dat App Store-apps de neiging hebben om te crashen op het tweede gebruikersaccount.

iUsers is verkrijgbaar via de cydia.iblogeek.com repository.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Via: Cult of Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 juli 2011 om 13:58
Categorie
Jailbreak
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.