Griffin omkeerbare usb-kabel

Griffin maakt Lightning-kabel met omkeerbare usb-aansluiting

Apple maakt nog geen Lightning-kabels met omkeerbare usb-aansluiting, maar dat houdt accessoiremakers niet tegen. Ook Griffin heeft nu zo'n kabel gefabriceerd.

Griffin omkeerbare usb-kabelHet was afgelopen jaar voer voor flink wat geruchten: de omkeerbare usb-kabel van Apple. Apple zou de usb-aansluiting van iPhone-kabels aanpassen, zodat je hem op twee manieren kunt aansluiten. De speciale kabel zat uiteindelijk niet bij de iPhone 6, maar accessoiremakers gingen er al snel mee aan de slag. Nu heeft ook Griffin het idee opgepikt.


De foto’s van de Griffin Premium Braided Lightning Cable laten de omkeerbare usb-poort niet duidelijk zien, maar de fabrikant verzekert dat hij hetzelfde werkt als de kabel uit eerdere Apple-geruchten. Je kunt hem op twee manieren in een usb-poort steken, waardoor je hem nooit verkeerd probeert aan te sluiten. Dat bespaar je per jaar 26 minuten, zo beweerde The Guardian nog in 2014. De Griffin-kabel heeft een gewoven snoer en aluminium aansluitingen. Hij zal later dit jaar worden verkocht voor 30 dollar.

Griffin is één van de eerste grote fabrikanten die met de omkeerbare usb-kabels aan de slag gaat. De Truffol was de eerste, maar deze kabel was niet gecertificeerd door Apple en werkt hierdoor soms niet met iOS 7 of iOS 8. De daarop volgende BelayCord was wel gecertificeerd en was een hit op Kickstarter. De makers wilden 4.000 dollar binnenhalen, maar kwamen uiteindelijk uit op meer dan 400.000 dollar. Deze kabel is inmiddels ook al te koop in een webshop en kost tevens 30 dollar.

Het is overigens nog de vraag wat Apple’s plannen met de kabel zijn. Uiteindelijk kreeg de iPhone 6 geen snoer met omkeerbare usb-aansluiting, maar dit hoeft niet per se te betekenen dat het idee van tafel is. Mogelijk wacht Apple tot een later product om de nieuwe kabel te introduceren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2015, 13:32
Categorie Accessoires
Onderwerpen griffin, lightning, usb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.