‘Helft van iWatch-productie afgekeurd door kwaliteitsproblemen’

Productieproblemen bij de iWatch zorgen ervoor dat slechts de helft van alle gefabriceerde modellen verkocht kan worden.

iWatch Martin HajekProblemen bij de productie van de iWatch hebben er voor gezorgd dat minder dan de helft van de gefabriceerde horloges op het moment verkocht kan worden. Dit stelt het Aziatische Digitimes op basis van bronnen binnen de productieketen. De problemen liggen voornamelijk bij het bewerken van het oppervlak van chassis van de iWatch, die is gevormd met behulp van poederspuitgieten.

Niet alleen Apple kampt met deze productieproblemen: Qualcomm’s Toq-smartwatch is getroffen door hetzelfde dilemma. Volgens Digitimes is het moeilijk voor fabrikanten om de gewilde productiekwaliteit te bieden en tegelijkertijd veel smartwatches tegelijkertijd te produceren.

De productieproblemen kunnen slecht nieuws voor Apple zijn, maar we weten nog niet in welke fase de iWatch zich op het moment bevindt. Kans bestaat dat de productie nog maar net is begonnen en dat het probleem na korte tijd zal worden opgelost.

Apple heeft de iWatch nog niet aangekondigd, maar berichten over de productie van het mogelijke Apple-horloge komen al langere tijd voorbij. In oktober 2013 lazen we bijvoorbeeld dat Apple met LG Display in gesprek is over de productie van iWatch-schermen.

Dat er met smart op de iWatch wordt gewacht bleek eerder deze maand al: het horloge stond bovenaan de lijst van meest gewilde Apple-producten in onze rubriek iCulture peilt. iCulture-lezers hopen vooral op een lange batterijduur en een horloge dat meer doet dan alleen notificaties tonen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2014, 11:04
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.