Hasselnuts: iPhone als digitale achterwand voor Hasselblad-camera

Hasselnuts is een speciale iPhone-houder voor je Hasselblad-camera, die dient als goedkoop alternatief op een digitale achterwand.

HasselnutsDe camera in de iPhone wordt continu verbeterd, maar er zijn een hoop fotografen die nog steeds een voorkeur hebben voor de traditionele Hasselblad-camera. De Hasselnuts op Kickstarter biedt daarom uitkomst: deze speciale houder maakt het mogelijk om je iPhone achterop een Hasselblad te bevestigen, zodat de gemaakte foto via je iPhone-camera wordt geregistreerd. Een bijbehorende app zorgt ervoor dat de foto op je iPhone op exact het juiste moment wordt gemaakt.

Hasselnuts moet dienen als een goedkoper alternatief op de digitale achterwand voor de Hasselblad-camera’s; een hulpstuk dat al snel duizenden euro’s kan kosten. Toch kun je de Hasselnuts niet voor een klein zakcentje bestellen. Op Kickstarter is minstens een donatie van 199 dollar plus 20 dollar verzendkosten nodig om de iPhone-achterwand te bemachtigen. Na de Kickstarter-campagne wil de maker de achterwand verkopen voor 349 dollar.

Bij het maken van de foto heb je invloed op bepaalde instellingen van de Hasselblad, maar de iPhone-achterwand kampt met één beperking: het is niet mogelijk om de sluitertijd van je iPhone-camera aan te passen, waardoor je niet alle instellingen van een gewone achterwand tot je beschikking hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2013, 17:00
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.