‘Recordverkoop nieuwe iPhones verwacht’

De iPhone 5S en iPhone 5C gaan Apple's eerdere verkoopcijfers voor de iPhone verbreken, aldus een analist. Voorwaarde is de leveringsketen helemaal optimaal draait.

iphone 5c hoesje plastic martin hajek 3De onthulling van de iPhone 5S en iPhone 5C is nog maar een paar dagen van ons verwijderd en nu al wordt voorspeld dat Apple bij de aanstaande verkoop nieuwe recordcijfers zal neerzetten. Pacific Crest-analist Andy Hargreaves voorspelt dat Apple 13 miljoen iPhones zal verkopen in de eerste negen dagen na de verkoopstart. Dat is bijna het dubbele van de 7 miljoen exemplaren van de iPhone 5 die Apple vorig jaar in dezelfde tijdperiode heeft verkocht.

De 13 miljoen waar Hargreaves over spreekt is het meest gunstige aantal dat Apple volgens hem in negen dagen kan verkopen. Volgens de analist moeten leveranciers extreem goed hun best doen om zo’n record neer te zetten. Slagen ze hier niet in, dan schat de analist dat er in totaal 10 miljoen iPhones verkocht worden voor het einde van september; drie miljoen meer dan afgelopen jaar.

Hargreaves keek naar een periode van negen dagen, omdat Apple na de vermoedelijke verkoopstart van de iPhone 5S en iPhone 5C nog zo lang heeft tot het einde van het kwartaal. Volgens de analist zou Apple in het daarop volgende kwartaal (oktober tot en met december) 50 miljoen iPhones kunnen verschepen. Dit cijfer kan volgens Hargreaves nog flink oplopen als er bijzondere abonnementen in Azië worden aangekondigd op het speciale evenement dat Apple daar op 11 september organiseert. De cijfers van Hargreaves zijn nog vrij conservatief: ISI’s Brian Marshall denkt dat dankij afspraken in China met onder andere China Mobile de iPhone-verkoopcijfers met tot 38,7 miljoen verkochte exemplaren kunnen verhogen.

De verwachting is dat Apple op dinsdag 10 september de iPhone 5S en iPhone 5C zal onthullen. De eerste iPhones zouden waarschijnlijk op 20 september worden verkocht, waarna de iPhones in steeds meer landen worden uitgerold in de daarop volgende weken. Nederland en België zitten vermoedelijk in de tweede verkoopgolf van 27 september 2013.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2013, 15:47
Categorie Apple
Onderwerpen iPhone 5c, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.