‘iPhone 5S vanaf 13 september te bestellen in eerste groep landen’

De iPhone 5S is vanaf 13 september in Duitsland te bestellen. Vanaf 16 september worden ze gedistribueerd in Duitsland en vanaf 20 september verkocht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5s goud mockupEr is nog veel onzekerheid over de datum waarop de iPhone 5S beschikbaar komt. Veel mensen gaan ervan uit dat het toestel op 20 september in de winkels ligt in de landen die bij de eerste wave horen. Of Nederland en België daarbij horen is al even onzeker. Maar de Duitse website iPhone-ticker heeft nu toch wat data weten te achterhalen: op 16 september komt er een container met iPhones aan in Bremerhaven. En op 13 september begint in Duitsland het bestelproces voor mensen die hun iPhone online willen kopen.


Wat wij daaraan hebben? Nou, er zijn heel wat mensen die hun iPhone in Duitsland gaan halen en bovendien is er nog steeds een kleine kans dat Nederland en België bij de eerste wave zit. Als je tijdig vrij moet vragen op je werk kan het handig zijn om nu alvast te weten waar je ongeveer op moet rekenen.

iPhone-ticker baseert zich allereerst op informatie, die is gecommuniceerd tijdens een interne bijeenkomst voor bedrijfsleiders van de T-Mobile-shops. Daar werd verteld dat er op 11 september een teleconferentie is gepland, om over de nieuwe iPhone te praten. Ook werd 20 september bevestigd als datum dat de iPhone 5S beschikbaar komt. De informatie over de leveringen komt uit kringen rond de containerterminal Bremerhaven. Daar zullen de eerste containers met nieuwe iPhones aan land komen.

De data zien er voor Duitsland dus ongeveer als volgt uit:

  • 10 september: aankondiging iPhone 5S en iPhone 5C
  • 13 september: start van bestellingen in online Apple Store (hiervoor is waarschijnlijk een afleveradres in Duitsland vereist)
  • 16 september: aankomst en distributie van iPhones in Duitsland
  • 20 september: iPhones bij de operators en in de Apple Store

Vorig jaar brak er in Oberhausen, de Apple Store die het dichtst bij de Nederlandse grens is gevestigd, totale chaos uit. Mensen vielen flauw of werden weggedrukt door anderen, die veel later in de rij waren gaan staan. Wie de drukte van Oberhausen wil ontlopen kan daarom misschien maar beter de iPhone via een kennis in één van de landen in de eerste wave bestellen. Duitsland, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten zijn traditioneel als eerste aan de beurt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

38 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.