ICS Clash of Clans header

iCulture speelt: Clash of Clans op de schop en wordt 100 Balls een hit?

Strategiegame Clash of Clans haalt de oorlogsbasis los van je dorp in een grote verandering voor iOS en wordt 100 Balls een highscore hit?
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Clash of Clans headerWe worden de laatste tijd bedolven onder highscorespelletjes die gewoon wérken. Die je al vanaf het eerste potje geïntrigeerd bent om je record te verbreken. We zagen dit jaar al Flappy Bird, Threes, 2048 en Piano Tiles… en in de Verenigde Staten is een ander concept al in opkomst. Kan 100 Balls hier ook het grote publiek voor zich winnen? Wij denken van wel. Maar het grote nieuws, dat komt vandaag van Clash of Clans.

Clash of Clans verandert fors

ICS Clash of Clans iPhone iPad oorlogsbasisJe moet het ontwikkelaar Supercell nageven: zelfs als een game uitermate succesvol is en scoort bij een miljoenenpubliek, zijn ze niet bang om het concept te tarten en grondige nieuwe dingen te verzinnen. Dat siert Supercell – en het zorgt ervoor dat Clash of Clans nu een grondige verandering is ondergaan. In de nieuwe update 6.108.2 is je oorlogsbasis losgetrokken van het dorp! Het dorp met de koddige inwoners en vertederende huisjes, is voortaan niet meer de plek waar invasies plaatsvinden en het is ook niet het doelwit van je eigen aanvallen. De vechtersbasis is apart genomen en met een aparte editor richt je nu die basis in. Dat doe je op de Clan Oorlog kaart tijdens de voorbereiding. Tijdens gevechtsdag kan je er niet bij.

In de update werden ook veel nieuwe statistieken voor clans toegevoegd. De meest heldhaftige overwinning, het totaal aantal aanvallen, keer verdedigen en gewonnen confrontaties per lid worden nu ook getoond. En als laatste heb je meer zeggenschap over je clan. Nu kan je versterkingstroepen in je Clankasteel dumpen als je ze niet goed genoeg vindt.

Downloaden: Clash of Clans (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Wordt 100 Balls hier ook een hit?

ICS 100 Balls iPhone iPadIn de Verenigde Staten heeft hij al een plek veroverd in de App Store-charts. Kan 100 Balls ook een succes worden in Nederland en België? Het spelidee is in ieder geval origineel. Je begint met 100 ballen en de bedoeling is die voortdurend van de ene beker in de andere te kiepen. Aan de bovenkant van het scherm worden bekers geleegd, en in het midden tik je om een hekje te openen. Zo zorg je ervoor dat balletjes in de beker beneden terecht komen. Balletjes die je verliest, krijg je niet meer terug – en als je een beker volkomen weet te missen, mis je ook een beker en dus minder balletjesopslag. Je poging is voorbij als de balletjes of de bekers op zijn.

Omdat het spel minuten duurt in plaats van seconden, deed ontwikkelaar Giedrius Talzunas er nog verschillende kleuren ballen bovenop. Die kunnen je verderop in het spel bonuspunten opleveren als je ze in de goede beker giet. Tegen die tijd trekken de bekers al wat vlotter aan je voorbij en wordt overkiepen timen steeds lastiger. Dit concept gaat weer ontiegelijk vaak schaamteloos gejat worden, dus we roepen je maar alvast op: speel het origineel ditmaal, oké?

Downloaden: 100 Balls (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Geen Game van de Week

Met onze Game van de Week-nominaties voor de iPhone en iPad willen we elke week een game uitlichten die absoluut de moeite waard is om te spelen. Een die zo goed is uitgewerkt, zo leuk is om te spelen of ze vernieuwend te werk gaat, dat we hem graag aanbevelen ten opzichte van het overige aanbod aan nieuwe games. Deze week zijn we niet in aanmerking gekomen met een nieuw spel dat aan die voorwaarden voldoet. Daarom delen we deze week geen Game van de Week uit.
Bekijk hier vorige Game van de Week-games

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2014, 11:39
Categorie Games
Onderwerpen clash of clans, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.