HAPIfork: Bluetooth-vork met iPhone-app nu op Kickstarter

Bluetooth-vork HAPIfork is op Kickstarter terechtgekomen. Met de vork houd je bij of je niet te snel eet, waardoor je meer naar binnen schrokt dan nodig.

HAPIfork kleurenBegin dit jaar wist fabrikant HAPILABS wat koppen te doen keren met de HAPIfork. Deze Bluetooth-ondersteunende vork leek namelijk wel het bewijs dat nagenoeg alles inmiddels een Bluetooth-ontvanger en een bijbehorende iPhone-app kan krijgen. De vork zou volgens de makers in het tweede kwartaal van 2013 worden verkocht, maar inmiddels zijn er andere plannen: het Bluetooth-bestek is namelijk op Kickstarter beland. Daar kun je 114 dollar doneren om een HAPIfork in september toegestuurd te krijgen.

De HAPIfork maakt gebruik van de Bluetooth-verbinding met je iPhone om door te geven hoeveel en hoe snel je eet. Vooral dat laatste moet helpen om gezonder door je maaltijd heen te werken. Schrok je happen te snel naar binnen, dan gaat er een alarm af. Door langzamer te eten moet de HAPIfork ervoor zorgen dat je jezelf niet volpropt voordat je beseft vol te zitten, zodat je niet teveel eet en wellicht afvalt. Achteraf kan de vork gewoon met de hand worden afgewassen of in de afwasmachine worden gestoken.

De meest fanatieke datatrackers zullen waarschijnlijk blij zijn met de mogelijkheden van de HAPIfork, maar we moeten nog zien of de gemiddelde iPhone-gebruiker hier op zit te wachten. Een Bluetooth-vork betekent namelijk dat je zelfs je bestek voortaan aan de oplader moet hangen en moet koppelen met je iPhone.

De makers hebben een bedrag van 100.000 dollar op het oog. Dat is vrij veel voor een Kickstarter-project, maar kennelijk niet ondenkbaar: na slechts een paar dagen hebben ze namelijk al een flink deel binnen, met nog 43 dagen te gaan om de rest te verzamelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2013, 12:17
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.