Handsfree e-mailen met Voice on the Go op de iPhone

Voice on the Go heeft z'n spraakdienst aangepast voor de iPhone. Je kunt de interface met stemcommando's bedienen, e-mail laten voorlezen en veel meer.

Voice on the GOVoice on the Go, een aanbieder van mobiele spraakoplossingen, heeft aangekondigd dat ze klaar zijn voor de iPhone. Je kunt met de oplossing handsfree toegang krijgen tot e-mail, agenda, adresboek, verkeersinformatie, nieuws en andere content. Zodat je tijdens het autorijden gewoon kunt doorwerken. De oplossing werkt met spraakcommando’s.

In veel landen is het verboden om tijdens het autorijden te bellen of tekstberichten te versturen. Dankzij Voice on the Go kun je je handen aan het stuur en je ogen op de weg houden. Je hebt er wel een headset of handsfree-kit voor nodig.

Echt nieuw is het voorlezen van e-mail en het bedienen van de telefoon met je stem natuurlijk niet: dat kan bijvoorbeeld ook met al als je over Exchange Server 2007 en een mobiele telefoon met Windows Mobile 6 beschikt. Daarnaast zijn er nog wel wat andere oplossingen van kleinere aanbieders.

Met Voice on the Go kunnen iPhone-gebruikers met stemcommando’s alle gangbare handelingen doen, inclusief het starten van een telefoongesprek. Maar het voorlezen van e-mail is natuurlijk alleen zinvol als je communiceert in een van de ondersteunde talen. Gelukkig wordt naast Engels, Frans, Spaans, Duits en Italiaans ook Nederlands ondersteund. En je hebt er ook geen stemtraining, speciale hardware of download voor nodig. Wel moet je ervoor betalen: $5,99 per maand plus BTW. Je zult dus zelf moeten uitrekenen of het uitkan, in verhouding tot de boetes en ongelukken die je hiermee voorkomt.

In de FAQ van Voice on the Go staan antwoorden op nog meer veelgestelde vragen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2007, 13:01
Categorie iDevices
Onderwerpen spraak, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.