Gramofon: Spotify-router met iOS-app voor Fon-netwerk

De Gramofon is een speciale router voor Fon-netwerken met ondersteuning voor Spotify in een speciale app. Je bestelt hem op Kickstarter.

Gramofon KickstarterHet bedrijf achter het wereldwijde Fon-netwerk heeft op Kickstarter een nieuwe router geïntroduceerd, waarmee je draadloos met de iPhone kunt internetten als je geen mobiele dataverbinding hebt. De Gramofon sluit je aan op je thuisnetwerk, waarna je ook een connectie maakt met een geluidssysteem of luidsprekers. Gebruikers van je Fon-netwerk kunnen vervolgens vanuit een speciale iOS-app de afgespeelde muziek bepalen met behulp van Spotify.

De Gramofon is een gespecialiseerde versie van bestaande Fon-routers. Je sluit de draadloze router aan op je huidige internetverbinding, waarna iedereen met een abonnement bij Fon daarmee mag verbinden. Hiermee bied je bijvoorbeeld toeristen een makkelijke manier om te internetten. Bij de aanschaf van een Gramofon krijg je zelf ook een jaarabonnement op Fon, waardoor je op vergelijkbare wijze van andermans routers gebruik mag maken. In de Fon-app vind je een kaart met daarop alle nabijgelegen routers waar je mee mag verbinden.

Gramofon Kickstarter 2

We hebben een lange tijd geleden al eens over Fon geschreven. De nieuwe Gramofon doet echter twee bijzondere dingen die het de moeite waard maken om eens extra aandacht aan het onderwerp te besteden. Ten eerste ondersteunt de Gramofon Facebook, waarmee gebruikers moeten inloggen voor ze je internet mogen gebruiken. Hierdoor hoef je geen wachtwoorden te onthouden. Ten tweede is er de extra muziekverbinding. Sluit een speaker aan en iedereen verbonden met een Gramofon kan vanuit een losse app met Spotify nieuwe muziek in de wachtrij zetten. Hoewel dat niet heel handig lijkt als je de Gramofon thuis ophangt, is dit wel een leuk idee voor bijvoorbeeld horeca-gelegenheden. Een café laat zo Fon-gebruikers de afgespeelde muziek bepalen.

De Gramofon wordt op Kickstarter aangeboden, waar vroege vogels slechts 30 dollar hoeven te doneren om de router te ontvangen. Ook wordt er een wit model voor 40 dollar aangeboden. ZIjn de eerste modellen de deur uit, dan betaal je 50 tot 60 dollar voor een Gramofon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2014, 10:06
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.