Google neemt QuickOffice over

Google heeft mobiele appmaker QuickOffice overgenomen. Met QuickOffice kun je Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden bewerken (Microsoft Office). Google gaat de technologie van QuickOffice gebruiken in Google Apps.

quickoffice ipadGoogle heeft zojuist bekend gemaakt dat ze QuickOffice hebben gekocht. QuickOffice maakt mobiele apps voor onder andere de iPhone en Android. In een blogposting vertelt engineering director Alan Warren dat de makers van Quickoffice behoorlijk wat ervaring hebben met de interoperabiliteit van populaire bestandsformaten. De technologie zal worden verwerkt in de Google Apps-suite.

De apps van QuickOffice zijn op het moment van schrijven nog gewoon in de App Store verkrijgbaar, maar het is onduidelijk hoe de toekomst eruit ziet. Warren belooft dat de bestaande klantenkring zal worden ondersteund zolang er aan een geïntegreerde oplossing wordt gewerkt.

quickoffice_pro_iphoneQuickOffice geeft zelf ook een toelichting op de overname. In een blogposting zeggen ze dat ze ooit zijn begonnen aan een missie om de wereldmarktleider in kantoorproductiviteit te worden. CEO en medeoprichter Alan Masarek bedankt de klanten en fans die het bedrijf alle jaren hebben gesteund en nodigt ze uit om de sprong te wagen naar het volgende hoofdstuk. Ook hij doet geen beloftes dat de software de komende tijd zal blijven bestaan.

Met de software van QuickOffice kun je Microsoft Word-, Excel- en PowerPoint-documenten bekijken en bewerken op je iPhone en iPad. QuickOffice richt zich volledig op Microsoft Office en PDF-bestanden, terwijl je met de apps van concurrent Documents To Go ook documenten van Apple’s iWork kunt bewerken. Documenten die je met QuickOffice hebt gemaakt kun je via Google Docs, Dropbox, Box.net, MobileMe/iCloud, Huddle en SugarSync opslaan en synchroniseren.

Downloaden: QuickOffice Pro (€11,99)
Zie ook: onze review van QuickOffice uit 2009

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2012, 18:32
Categorie Apple
Onderwerpen kantoor, office, quickoffice

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.