Google Maps rijstrookbegeleiding iOS

Google Maps begint met rijstrookbegeleiding in Europa

Google Maps voor iPhone en iPad krijgt rijstrookbegeleiding. Wanneer Nederland en België de afslag-instructies krijgen, is niet bekend.

Google Maps rijstrookbegeleiding iOSGoogle is begonnen met het aanbieden van lane guidance in Google Maps voor de iPhone en Android. Met die rijstrookbegeleiding worden afslagen en uitritten op snelwegen duidelijker aangegeven. In tegenstelling tot de navigatie-apps van TomTom en Sygic, worden de juiste wegstroken niet weergegeven op een apart scherm, maar worden ze benadrukt onder de navigatie-instructie bovenin beeld.

Onder de naam van de afslag en de pijl die de richting aangeeft, zie je of je rechtdoor moet gaan, links voor moet sorteren of de afslag neemt. De functie werkt vanzelfsprekend alleen in de navigatiestand van Google Maps.

De vernieuwing behoeft geen update van Google Maps. Maar: hij geldt helaas ook nog niet voor Nederland en België. Als eerste Europese landen zijn Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Ierland aan de beurt. In mei werd lane guidance al geïntroduceerd in de Verenigde Staten. We hebben Google gevraagd wanneer wij aan de beurt zijn.

Google: twee navigatie-apps

Google Maps is een van de twee gratis navigatiemogelijkheden die Google aanbiedt in de App Store. Waze legt meer nadruk op het sociale aspect onderweg en laat je allerlei meldingen doen, het onlangs vernieuwde Google Maps richt zich op zoveel mogelijk informatieverschaffing over de omgeving. Beide apps genieten een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren in de Nederlandse App Store.

Lees ook: Beste navigatie-apps op iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2014, 11:22
Categorie Apps
Onderwerpen google maps, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.