Google Chrome ondersteunt extensies in iOS 8

Delen naar Pocket, LinkedIn, Wunderlist en wachtwoorden invoeren via LastPass. Het moet allemaal lukken in Google Chrome onder iOS 8.

incognito-chrome-iosGoogle’s webbrowser Chrome ondersteunt nu al extensies in iOS 8. Dat betekent dat de browser integreert met andere applicaties onder iOS 8, die op hun beurt ook extensies hebben toegevoegd. Zo kan je webpagina’s bijvoorbeeld doorsturen naar leesapp Pocket, erover schrijven in een LinkedIn-bericht of als taak toevoegen aan todo-app Wunderlist. In principe zou de app ook moeten samenwerken met wachtwoordenapps.


Google Chrome blijft door de integratie op papier niet achter op Safari. De standaardbrowser van Apple kreeg in iOS 8 ondersteuning van extensies en de grote concurrent van Google nu dus ook. Je vindt de extensies onder de knop Delen, die je bereikt in het hamburgermenu. In onze test werken echter niet alle extensies. Zo is de wachtwoordenkluis van 1Password niet bereikbaar onder de deelknop, terwijl die het in Safari wel doet. Concurrent LastPass kan je wel terugvinden in de extensies. Daarmee kan je wachtwoorden voor de website achterhalen als je Touch ID op een iPhone 5s of nieuwe hebt geactiveerd en zo in je beveiligde kluis komt.

Om de extensies te activeren in Chrome, tik je op ‘Meer’ in een van de rijen met deelbare apps. Daar kan je extra apps met extensies inschakelen om snel onder de knop te hebben als je de volgende keer wilt delen. Google Chrome op iPhone en iPad is verder beter afgestemd op iOS 8, verhielp fouten en kreeg fixes op het gebied van stabiliteit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 september 2014 om 17:00
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.