Goofy is een simpele Facebook Messenger-app voor de Mac

Goofy is een simpele desktop-app voor Facebook Messenger, zodat je niet steeds Facebook in de webbrowser open hoeft te laten staan. Met simpele toetscombinaties open en sluit je Goofy weer.

goofy-logoFacebook heeft geen aparte desktop-app voor Facebook Messenger en lijkt ook geen plannen te hebben om er eentje te maken. Heb je geen zin om steeds een browservenster open te hebben om te chatten, dan kun je ook kiezen voor Goofy. Deze minimalistische Facebook Messenger-app geeft notificaties, bevat groepsgesprekken, emoticons en stickers en werkt ook samen met Facebook at Work.

Goofy is lekker overzichtelijk, zoals je op de screenshot hieronder kunt zien. De app is gemaakt door Daniel Büchele en werkt op OS X Yosemite en hoger. Als je in de browser al op Facebook bent ingelogd, gaat het inloggen bij Facebook Messenger vanzelf, al moet je soms wel even wachten tot het inlogscherm verschijnt. Vervolgens krijg je de chats te zien, die je anders kunt rangschikken op ongelezen, gearchiveerd, spam of inbox. In het hoofdscherm zie je de berichten van vrienden. Je kunt er meteen op antwoorden. Met Cmd-R kun je het berichtenvenster verversen en met andere toetscombinaties minimaliseer je het scherm en open je de app weer.

goofy-screenshot

Alle acties die je in de browser kunt doen, zijn ook beschikbaar in Goofy zoals het wissen, muten, archiveren en wissen van berichten. De standaard hotkeys van Facebook Messenger worden eveneens ondersteund. Goofy is alleen beschikbaar voor de Mac. Het is nog niet bekend of de ontwikkelaar ook plannen heeft om een soortgelijke app voor Windows te maken.

Facebook Messenger-baas David Marcus gaf een tijdje geleden in een interview aan, dat er veel vraag is naar een desktop-app voor Messenger. Zelfs onder eigen personeel. Maar voorlopig is het er nog niet van gekomen en Facebook lijkt ook geen directe plannen te hebben. Mocht je geen Mac hebben, dan kun je ook gebruik maken van Chrome-apps en -extensies voor Facebook Messenger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2015, 18:04
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen disney, facebook messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.